Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínába megy a Zenner

Dotkom

Kínába megy a Zenner

A magyarországinál kisebb termelési költségek miatt Kínába telepíti a termelést, ezért bezárja csongrádi üzemét a német Zenner International GmbH. A több mint tíz évig elsősorban különböző mérőműszer-alkatrészeket gyártó, korábban több mint száz dolgozót foglalkoztató Zenner Magyarország Kft.-től még ebben a hónapban, csoportos létszámleépítés keretében, mintegy 40 dolgozót küldenek el.

A cég honlapja szerint a kisebb termelési költségek miatt Magyarországról Kínába telepíti a termelést az egyik legnagyobb német ipariműszer-gyártó és -forgalmazó, a Zenner International GmbH. Ezzel párhuzamosan bezárják a jelenleg még mintegy 40 dolgozót foglalkoztató csongrádi üzemüket – közölték a Zenner Magyarország Mérőműszer Kft.-nél. Csongrádon augusztus végén állítják le a termelést, s a dolgozóktól csoportos létszámleépítés keretében válnak meg. Ezt már a területileg illetékes munkaügyi központnak is bejelentették. A magyar leányvállalatnál úgy tudják, a több mint tíz éve működő telephelyet – ha sikerül – eladja vagy bérbe adja az anyacég. A Zenner csak a termelést szünteti be Magyarországon, kereskedelmi központjukat – amely többek között különböző fürdőszoba-kiegészítőket és piperecikkeket is forgalmaz – továbbra is működtetik Budapesten.

A többek között különböző típusú vízórákat, hőmennyiségmérőket, valamint nagy teljesítményű berendezések mérőműszereit gyártó, s azokat szinte az egész világon forgalmazó Zennernél már tavaly döntés született arról, hogy a dél-alföldi városban megszüntetik az úgynevezett mérőházgyártást, s az akkor még több mint száz dolgozót foglalkoztató cég létszámát 30 fővel csökkentik. A saarbrückeni székhelyű Zenner-csoport még a 90-es évek elején hozta létre első magyarországi érdekeltségeit. 1992-től a Zenner Magyarország Kft. Csongrádon kezdett termelni. Két évvel később a telephely egy 12 ezer négyzetméteres, korszerű gépekkel felszerelt gyártócsarnokkal bővült, ahol elsősorban a hazai és a térségbeli keresletre alapozva vízmennyiségmérő-alkatrészek készültek. Nem sokkal később létrehozták a döntően forgácsolással és lemezmegmunkálással foglalkozó, főként az anyacégnek termelő Zenner Metall Fémmegmunkáló Kft.-t. A Zenner Magyarország Kft. és a Zenner Metall Kft. 2002-ben megalapította a Zenner Ungarn Mérőműszer és Fémmegmunkáló Kft.-t. 2003-ban és 2004-ben ez a cég végezte a tényleges termelő tevékenységet Magyarországon. 2004 végén aztán a Zenner Metall Fémmegmunkáló, valamint a Zenner Ungarn Fémmegmunkáló Kft.-t a tavaly már több mint 650 millió forintos nettó árbevételt elérő Zenner Magyarország Mérőműszer Kft.-be olvasztották.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés