Connect with us

technokrata

Kínába megy a Zenner

Dotkom

Kínába megy a Zenner

A magyarországinál kisebb termelési költségek miatt Kínába telepíti a termelést, ezért bezárja csongrádi üzemét a német Zenner International GmbH. A több mint tíz évig elsősorban különböző mérőműszer-alkatrészeket gyártó, korábban több mint száz dolgozót foglalkoztató Zenner Magyarország Kft.-től még ebben a hónapban, csoportos létszámleépítés keretében, mintegy 40 dolgozót küldenek el.

A cég honlapja szerint a kisebb termelési költségek miatt Magyarországról Kínába telepíti a termelést az egyik legnagyobb német ipariműszer-gyártó és -forgalmazó, a Zenner International GmbH. Ezzel párhuzamosan bezárják a jelenleg még mintegy 40 dolgozót foglalkoztató csongrádi üzemüket – közölték a Zenner Magyarország Mérőműszer Kft.-nél. Csongrádon augusztus végén állítják le a termelést, s a dolgozóktól csoportos létszámleépítés keretében válnak meg. Ezt már a területileg illetékes munkaügyi központnak is bejelentették. A magyar leányvállalatnál úgy tudják, a több mint tíz éve működő telephelyet – ha sikerül – eladja vagy bérbe adja az anyacég. A Zenner csak a termelést szünteti be Magyarországon, kereskedelmi központjukat – amely többek között különböző fürdőszoba-kiegészítőket és piperecikkeket is forgalmaz – továbbra is működtetik Budapesten.

A többek között különböző típusú vízórákat, hőmennyiségmérőket, valamint nagy teljesítményű berendezések mérőműszereit gyártó, s azokat szinte az egész világon forgalmazó Zennernél már tavaly döntés született arról, hogy a dél-alföldi városban megszüntetik az úgynevezett mérőházgyártást, s az akkor még több mint száz dolgozót foglalkoztató cég létszámát 30 fővel csökkentik. A saarbrückeni székhelyű Zenner-csoport még a 90-es évek elején hozta létre első magyarországi érdekeltségeit. 1992-től a Zenner Magyarország Kft. Csongrádon kezdett termelni. Két évvel később a telephely egy 12 ezer négyzetméteres, korszerű gépekkel felszerelt gyártócsarnokkal bővült, ahol elsősorban a hazai és a térségbeli keresletre alapozva vízmennyiségmérő-alkatrészek készültek. Nem sokkal később létrehozták a döntően forgácsolással és lemezmegmunkálással foglalkozó, főként az anyacégnek termelő Zenner Metall Fémmegmunkáló Kft.-t. A Zenner Magyarország Kft. és a Zenner Metall Kft. 2002-ben megalapította a Zenner Ungarn Mérőműszer és Fémmegmunkáló Kft.-t. 2003-ban és 2004-ben ez a cég végezte a tényleges termelő tevékenységet Magyarországon. 2004 végén aztán a Zenner Metall Fémmegmunkáló, valamint a Zenner Ungarn Fémmegmunkáló Kft.-t a tavaly már több mint 650 millió forintos nettó árbevételt elérő Zenner Magyarország Mérőműszer Kft.-be olvasztották.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd