Connect with us

technokrata

Hármas szövetség az iTunes ellen

Dotkom

Hármas szövetség az iTunes ellen

A RealNetworks Inc.

digitális zeneszolgáltató, a Viacom Inc. médiatársaság tulajdonában lévő MTV Networks és a Verizon Wireless mobilszolgáltató közös internetes zeneáruházat hoz létre, amivel fel kívánják venni a versenyt az Apple iTunes internetes zeneáruházával szemben. A RealNetworks Rhapsody nevű előfizetéses zeneszolgáltatásából és az MTV Urge online-zeneboltjából létrejövő Rhapsody America 51 százalékban az előbbi, 49 százalékban pedig az utóbbi tulajdonosa, a Viacom kezében lesz, a Verizon pedig – kizárólagos jogokkal – vezeték nélküli hozzáférést biztosít az új áruház kínálatához. A RealNetworks a Rhapsody előfizetőit, munkatársakat, illetve készpénzt ad a közös vállalkozáshoz, míg a Verizon öt év alatt 230 millió dollárral és az Urge előfizetőivel erősíti az új szolgáltatást.

Az ellenlábas iTunes jelenleg a zeneletöltés piacának 70 százalékát uralja és az iPod hordozható zenelejátszóval rendkívül erős párost alkot. Ráadásul a számonként fizetett zeneletöltés gyorsabban fejlődik, mint az előfizetéses rendszer, amelyben adott havi összegért meghatározott számú dal érhető el. Ezért szakértők szerint nagyon kemény diónak ígérkezik az iTunes hegemóniájának megtörése. A hármas szövetség létrejötte rámutat arra, hogy az internetes zeneértékesítés területén folyó egyre élesebb versenyben rendkívül nehéz előfizetőket gyűjteni és azokat megtartani, különösen úgy, hogy az iTunesnál egyenként is megvehetők a sztárok dalai.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd