Connect with us

technokrata

GTS-Datanet: piaci átlagot meghaladó árbevétel-növekedés

Dotkom

GTS-Datanet: piaci átlagot meghaladó árbevétel-növekedés

Az első félévben a vezetékes távközlési piac átlagos növekedését meghaladó ütemben, az előző év azonos időszakához képest 14 százalékkal nőtt a GTS-Datanet árbevétele, ami megfelel a cég várakozásainak – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.

A társaság árbevétele tehát meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt. A GTS-Datanet hagyományosan fő profiljának számító üzleti adatszolgáltatásból származó bevételei kiugró mértékben, 21,5 százalékkal emelkedtek, és a hangszolgáltatásból származó bevételek is a piaci átlagot jelentősen meghaladó mértékben, 11 százalékkal nőttek. Az internet-szolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal magasabbak 2006 első félévéhez képest. Szathmári szerint 2007-et az elmúlt évekhez hasonlóan ismét 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel zárják majd.

A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában működő GTS cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, ami megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek