Connect with us

technokrata

Tarol a boltokban a fapados LCD-tévé

Dotkom

Tarol a boltokban a fapados LCD-tévé

Olcsóságának és sok helyen kapható voltának köszönhetően élre tört az LCD-tévék piacán a Vizio márka.

Új márka vezeti az Egyesült Államok lapostévé-piacát: az egy évvel ezelőtt még ismeretlen amerikai Vizio meghódította a vevőket, mivel olcsó és a raktáráruházaktól a hipermarketekig mindenütt kapható – jelentette az iSuppli piackutató. Az idei első negyedévben több mint 76 százalékkal nőtt a Vizio-tévék forgalma, amivel a márka piaci részesdése 9,4-ről 14,5 százalékra bővült. Ezzel háttérbe szorította nagynevű versenytársait: a második helyezett dél-koreai Samsungot (11,4 százalékos piaci részesedés), a harmadik japán Sharpot (10,3 százalék), a negyedik holland Philipset (8,3 százalék) és az ötödik dél-koreai LG Electronicsot (7,3 százalék). Eközben Sony eladásai 36 százalékkal estek, amivel szinte a futottak még kategóriájába került.

Szakértők szerint a Vizio abból profitál, hogy az LCD-technika megszokott lett a fogyasztók körében, következésképpen már nem keresik az ismert márkákat attól való félelmükben, hogy enélkül nem működő gagyit sóznak rájuk. Emellett az is jól jön a jövevénynek, hogy az LCD lett a vezető lapostévé-technológia háttérbe szorítva a plazmát. Az észak-amerikai LCD-piac majdnem 15 százalékkal bővült a második negyedévben, az eladások az egy évvel korábbi 3,7 millióról 4,2 millió darabra nőttek.

A társaság honlapja szerint 105 centiméter képátlójú LCD-tévét már 190 ezer forintnak megfelelő dollárért kínálnak, amivel Magyarországon (is) magasan vernék minden versenytársukat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd