Connect with us

technokrata

Symantec védelem az Intel processzorokban

Dotkom

Symantec védelem az Intel processzorokban

Mi dolga a két vállalatnak együtt?

A maga területén mindkét vállalat domináns pozíciókkal rendelkezik, tulajdonképpen nem is meglepő, hogy összefogás látszik körvonalazódni a két cég között. Az Intel és a Symantec ugyanis nemrég bejelentették, hogy olyan, közös erővel létrehozandó biztonsági termékek fejlesztésébe fogtak, melyek a virtualizációs technika felhasználásával napjaink processzoraiban is megjelenhetnek. A „Project Hood” névre keresztelt partneri megállapodás tulajdonképpen mindkét vállalat részéről arra irányul, hogy kiterjesszék az általuk használt virtualizációs technikát.

Más szavakkal: a jövő biztonsági megoldásai (vagy legalábbis azok egy része) szoftveres és hardveres természetűek lesznek, és függetlenül működhetnek az operációs rendszertől. Ahelyett ugyanis, hogy olyan biztonsági alkalmazásokat fejlesztenének, amelyek külön operációs rendszerekre specializáltan működnek, a Symantec és az Intel olyan fejlesztésbe vágta a fejszéjét, amely révén közvetlen interakcióba léphetnek a biztonsági megoldások az Intel chipjeivel. Rowan Trollope, a Symantec alelnöke szerint: „Az operációs rendszer mellett és alatt is futhat.”

Napjainkban az úgynevezett appliance készülékek alatt olyan speciális számítógépeket kell érteni, amelyeket egy vagy néhány feladat ellátására hegyeztek ki. Adattárolás, médiafolyamok biztosítása, hálózatok védelme, hogy csak néhányat említsünk. A hétköznapi internetező többnyire nem is találkozik ilyen készülékekkel, hiszen ezeket jelenleg inkább a szerverek és a komolyabb munkaállomások környékén „vetik be”. Az ilyen, Symantec-Intel együttműködések révén azonban a jövőben nem kizárt, hogy a mainstream piacra is megtalálja az utat ez a fajta megoldás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd