Connect with us

technokrata

Kozmetikázták a Dell eredményjelentéseit

Dotkom

Kozmetikázták a Dell eredményjelentéseit

A Dell Inc.

, a világ második legnagyobb pc-gyártója korrigálja 2003-tól 2006-ig tartó négy üzleti évének, illetve 2007 első negyedévének pénzügyi eredményeit, mert a vállalat belső vizsgálata azt találta, hogy a menedzsment egyes tagjai kozmetikázták az adatokat. A számviteli adatok megváltoztatása összesen 50-150 millió dollárral növelhette a társaság eredményét. A tavaly augusztusban kezdődött, 125 jogász és 250 számviteli szakértő bevonásával végrehajtott ellenőrzésben több mint 5 millió dokumentumot vizsgáltak át és több mint kétszáz interjút készítettek a társaság alkalmazottaival. Ennek eredményeként kiderült, hogy egyes vezetők – áthágva a számviteli szabályokat – bizonyos összegeket átcsoportosítottak a forrásszámlák között, illetve meg nem engedett módon állítottak szembe bizonyos bevételeket és kiadásokat, hogy teljesüljenek az általuk ígért pénzügyi eredmények. A vizsgálat csak egyetlen olyan esetet tárt fel, amikor be nem folyt bevételt tüntettek fel a társaság könyveiben. Sikkasztásra nem derült fény.

Szakértők elégedetten nyugtázták, hogy a komputergyártó láthatóan kimerítő vizsgálatot folytatott saját háza táján. A dolog komolyságát mutatja, hogy az auditálás idejére felfüggesztették a részvény-visszavásárlásokat, nem tartottak elemzői tájékoztatókat és elhalasztották a közgyűléseket. A maximum 150 milliós hiány jelentéktelen annak tükrében, hogy a vállalat a kritikus periódus alatt összesen több mint 12 milliárd dollár nettó nyereségről adott számot. Bár a céget tovább vizsgálja az USA tőzsdefelügyelete, elemzők szerint a vizsgálat nem fog a Dell ellenőrzésének eredményétől számottevően eltérő következtetésekkel zárulni. Hihetetlen HP-negyedévHihetetlenül jónak nevezte egy elemző a Hewlett-Packard üzleti évének június 30-án zárul harmadik negyedévét, amelyben a világ vezető pc-gyártója 29 százalékos nettó profitbővülésről számolt be. A vállalat hasznot húzott abból, hogy évek óta szigorú költségcsökkentéseket hajt végre, továbbá, hogy esik gépei részegységeinek ára. A cégvezetés ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a következő negyedévben nem várható hasonló tempójú nyereségnövekedés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd