Connect with us

technokrata

Pásztázó tekintetek

Dotkom

Pásztázó tekintetek

Különleges auto-flip megoldás a tökéletes megfigyelésért.

A kisméretű AXIS 215 PTZ (Pan/Tilt/Zoom) tökéletes megoldás boltok, recepciós területek, iskolák, irodák és olyan más helyiségek megfigyelésére, amelyek mind nagy rálátást, mind zoom képességet igényelnek. „Megnövekedett az igény a kicsi, könnyen mozgatható kamerák iránt, ami abból adódik, hogy a hálózati videó lehetővé teszi, hogy távolról működtessük a döntő/forgató mechanizmust, vagy zoomoljunk extra kábelek használata nélkül” – mondta Bata Miklós az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója, az Axis magyarországi disztribútora.

A riasztás előtti és utáni képek tárolása, a videós mozgásérzékelő és a programozható, élesíthető esemény funkció a riasztási értesítéssel együtt igazán hatékony megoldás a beltéri megfigyeléshez. A kétirányú audiórendszer segítségével a felhasználó nem csupán nézheti, de hallgathatja is a területen zajló eseményeket, sőt kommunikálhat is a látogatókkal vagy behatolókkal.

Az AXIS 215 PTZ úgy támogatja a hangriasztást, hogy még sötétben is lehetővé teszi a behatolók érzékelését az általuk keltett zajokkal. A kamera nappali és éjjellátó képességekkel, 12x-es optikai és 4x-es digitális zoommal és auto fókusszal felszerelve kapható. A szimultán MPEG-4 és Motion JPEG videó stream akár 704×576 (4CIF) felbontásra is képes, a felhasználó pedig maga dönthet a képminőség és a sávszélesség-felhasználás kérdésében. A kamera biztonsági felszereltségének széles választékában megtalálható a többszintű felhasználói hozzáférési szintek, a HTTPS kódolás, az IEEE 802.1X és IP cím szűrés – melyek biztosítják a biztonságos videó-kezelést és beállítást.

Minden PTZ kamerában van egy mechanikai stop, ami megvédi a kamerát, hogy teljes 360o-os fordulatot tegyen és ezzel elszakítsa a kamera és a vezérlőpanel közötti kábelt. Tehát azt a személyt, aki a kamera mögött sétál, nem tudja követni. Csak akkor látjuk, ha megjelenik a kamera látószögében. Az egyedülálló Auto-flip funkció 1 másodpercen belül megfordítja a kamera követési irányát, amikor az eléri a 180o-nál a mechanikus stopot. Az Auto-flip azt jelenti, hogy az AXIS 215 PTZ-nek nincsen holttere és akár a mennyezet közepére is fel lehet szerelni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek