Connect with us

technokrata

Az intelligens védelem lehet a nyerő

Dotkom

Az intelligens védelem lehet a nyerő

Közhely ma már, hogy a vállalatoknak komoly erőforrásokat kell fordítaniuk bizalmas információik, gyártósoraik, know-how-juk, ügyfeleik személyes adatainak védelmére.

Ugyanakkor az nem magától értetődő, hogy a fenyegetések hatékony elhárítására a rendelkezésre álló pénzügyi és emberi erőforrásokat hogyan lehet eredményesen felhasználni – jelentette ki lapunknak Frankó-Csuba Dea, a Kürt Zrt. marketingigazgatója.

Az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó Kürt Zrt. a kihívásra a saját fejlesztésű Biztonsági Intelligencia módszertanával kínál megoldást. A megoldás olyan, különböző eljárásokat tömörítő szolgáltatáscsomag, amely folyamatos biztonsági ellenőrzést és felügyeletet valósít meg, és a bizonyos veszélyek előrejelzésével katasztrófamegelőző intézkedéseket tesz lehetővé. A Kürt módszertana a vállalat informatikai és biztonsági rendszereiben zajló eseményekről rögzített adatokat dolgozza fel, amelynek során előáll az az információ, ami a korrelációs elemzések alapján a rendszer valamilyen hibáját, fenyegetettségét jelzi. Az információcsomag egyben a rendszer aktuális állapotáról is pillanatképet ad. A feldolgozott, értelmezett adatokból kinyert tények alapján lehet értesíteni az illetékeseket, a vállalat vezetőit a fenyegető veszélyekről, a rendszerben történt esetleges visszaélésekről, a rendszer gyenge pontjairól – mondta Frankó-Csuba.

A módszertan használatával kiszűrhető például, ha valaki megpróbál betörni vállalati rendszerbe, ha a gyártósort vezérlő számítógéphez illetéktelenek próbálnak hozzáférni, vagy ha számítógépes rendszer az összeomlás szélén áll. Mindezeken túl visszamenőleg ki lehet deríteni az ügyféladatainkat érintő visszaéléseket is. A vállalatvezetők, biztonsági szakemberek így rendkívül hatékony eszközt kapnak a kezükbe a cégüket fenyegető információbiztonsági katasztrófák megelőzésére, illetve az informatikai rendszerek működésének kézben tartására, felügyeletére – jelentette ki a marketingigazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek