Connect with us

technokrata

Az intelligens védelem lehet a nyerő

Dotkom

Az intelligens védelem lehet a nyerő

Közhely ma már, hogy a vállalatoknak komoly erőforrásokat kell fordítaniuk bizalmas információik, gyártósoraik, know-how-juk, ügyfeleik személyes adatainak védelmére.

Ugyanakkor az nem magától értetődő, hogy a fenyegetések hatékony elhárítására a rendelkezésre álló pénzügyi és emberi erőforrásokat hogyan lehet eredményesen felhasználni – jelentette ki lapunknak Frankó-Csuba Dea, a Kürt Zrt. marketingigazgatója.

Az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó Kürt Zrt. a kihívásra a saját fejlesztésű Biztonsági Intelligencia módszertanával kínál megoldást. A megoldás olyan, különböző eljárásokat tömörítő szolgáltatáscsomag, amely folyamatos biztonsági ellenőrzést és felügyeletet valósít meg, és a bizonyos veszélyek előrejelzésével katasztrófamegelőző intézkedéseket tesz lehetővé. A Kürt módszertana a vállalat informatikai és biztonsági rendszereiben zajló eseményekről rögzített adatokat dolgozza fel, amelynek során előáll az az információ, ami a korrelációs elemzések alapján a rendszer valamilyen hibáját, fenyegetettségét jelzi. Az információcsomag egyben a rendszer aktuális állapotáról is pillanatképet ad. A feldolgozott, értelmezett adatokból kinyert tények alapján lehet értesíteni az illetékeseket, a vállalat vezetőit a fenyegető veszélyekről, a rendszerben történt esetleges visszaélésekről, a rendszer gyenge pontjairól – mondta Frankó-Csuba.

A módszertan használatával kiszűrhető például, ha valaki megpróbál betörni vállalati rendszerbe, ha a gyártósort vezérlő számítógéphez illetéktelenek próbálnak hozzáférni, vagy ha számítógépes rendszer az összeomlás szélén áll. Mindezeken túl visszamenőleg ki lehet deríteni az ügyféladatainkat érintő visszaéléseket is. A vállalatvezetők, biztonsági szakemberek így rendkívül hatékony eszközt kapnak a kezükbe a cégüket fenyegető információbiztonsági katasztrófák megelőzésére, illetve az informatikai rendszerek működésének kézben tartására, felügyeletére – jelentette ki a marketingigazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd