Connect with us

technokrata

Tripla profit a TvNetWorknél

Dotkom

Tripla profit a TvNetWorknél

Az első félévben az egy évvel korábbinál háromszor nagyobb adózott nyereséget ért el a TvNetWork – derül ki a BÉT-en jegyzett cég gyorsjelentéséből.

Az egy évvel korábbihoz képest a bevételek 43 százalékkal 1 527 millió forintra nőttek, ami alapvetően az előfizetők számának bővülésével magyarázható. Az EBITDA 64 százalékal 421 millió forintra nőtt az egy évvel ezelőtti 257,4milliós első féléves eredményhez képest. Az EBITDA ráta 27,5 százalék volt.

Az adózás utáni nyereség több mint a triplájára, 140,8 millió forintra emelkedett, ami az árbevétel dinamikus növekedése mellett a költségcsökkentésnek köszönhető.

A tárgyi eszközök összesített értéke 50 százalékkal növekedett, mivel a hálózatok aktiválás után az „ingatlanok” fősorba kerültek, a befejezetlen beruházásból. Ezen túlmenően a társaság az elmúlt  egy évben is folyamatosan feszített beruházási programot hajtott végre. A kábeltévé hálózatokra 8, az internet hálózatokra 33 százalék amortizációt számoltak el a gyors híradástechnikai fejlődés és elavulás miatt.

A társaság jegyzett tőkéje a tárgyévben nem változott. A kötelezettségek jelentős (107 százalékos ) növekedése a nagymértékű beruházások, valamint az év elejére tervezett tőkeemelés elmaradásának következménye. Ezek a számok jelzik a betervezett tőkeemelés megvalósításának szükségességét – derül ki a gyorsjelentésből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek