Connect with us

technokrata

A minőségre épít az Acer

Dotkom

A minőségre épít az Acer

Az idén 45 ezer notebookot értékesítene, s ezzel visszavenné a noteszgépek piacán a vezetői pozíciót az Acer.

A cég stratégiája a minőségre, a megbízhatóságra és a csúcstechnikára épül, azt azonban nem tervezik, hogy beszállnak a kétes minőséghez vezető árversenybe. A vásárlókat a gépek új formaterveivel, és az erős szervizháttérrel csábítanák magukhoz.

Az év végére átvenné a notebookpiac vezetését az Acer – egyebek mellett erről beszélt a cég sajtótájékoztatóján a hazai képviselet vezetője. Egri Csaba azt mondta: a projektorok eladását tekintve az élen állnak, s biztos benne, hogy ezt a helyet a noteszgépek esetében is sikerül elérni az idén. Az Acer terveit ugyanakkor nem úgy szeretnék megvalósítani, hogy beszállnak a hosszú távon öngyilkosnak tűnő árversenybe – ismertette a stratégiát a cégvezető. Egri szerint több gyártó végletekig lebutított, kétes minőségű gépeket kínál, ezzel szemben az Acer arra törekszik, hogy a magas minőség, a megbízhatóság, illetve a csúcstechnika miatt vásárolják termékeiket.

Ennek érdekében az Acer-notebookok új formatervek alapján készülnek és nagyobb hangsúlyt kap a szervizpolitika is. A cég laptopjai két, jól elkülöníthető családba szerveződtek: az egyik az otthoni, a másik az üzleti felhasználóknak készült. A gépek gyártásánál a kellemes dizájn mellett fontos szempont a megfelelő ergonómia, illetve a felhasználók által szükségesnek gondolt csatlakozási lehetőségek megteremtése is.

Egri emlékeztetett arra, hogy a vállalat szervizháttere sokat fejlődött az elmúlt években. Tavaly június óta az Acer háztól házig garanciát vállal minden termékére, eszerint a meghibásodott készüléket a kívánt címen felveszi, és a javítás után oda vissza is szállítja. Mi magunk bízunk a termékeinkben, s ez a filozófia az árháború kellős közepén is értéket jelent – fogalmazott a cégvezető.

Adatbiztonság és filozófiaAz Acer Empowering Technology nem csupán teljesítménynövelő eszköz, hanem filozófia is – állítja a gyártó a technológiájáról. Azt, hogy a filozófia mi is valójában, talán a filozófusok sem tudják, de ha csak a szó jelentését vizsgáljuk, ami a bölcsesség szeretetét jelenti, már akkor is kijelenthető, nem kevés önbizalommal rendelkeznek az Acer fejlesztői. A technológia az adatbiztonságot növelő négy megoldást tartalmaz. Acer eLockkal jelszavas védelemmel lezárhatók, illetve kioldhatók az adattároló eszközök. Az Acer eRecovery egy egyszerűen használható segédprogram mentések készítésére, illetve az eltárolt adatok helyreállítására. Az Acer eDataSecurity egy Windows-környezetbe integrált fájltitkosító eszköz, míg az Acer ePower segítségével módosíthatók az energiafelhasználás beállításai és követhető az akkumulátor aktuális állapota.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd