Connect with us

technokrata

Spamvész várható

Dotkom

Spamvész várható

A következő hónapban rekordot dönthet az e-mail forgalomban a spam, s ezen belül a PDF spam aránya – írja a VirusBuster hírlevele, a Network Worldre hivatkozva.

Biztonsági szakértők sűrűn kongatják a vészharangot: a kéretlen levelek áradata egyre nő, a járvány óriási méreteket öltött. Egy mérés szerint egyik napról a másikra – augusztus 15-e és 16-a között – nem kevesebb, mint 17 százalékkal ugrott meg a spam mennyisége. Úgy becsülik, a kéretlen mailek jelenleg a teljes levélforgalom 88 százalékát teszik ki. Ez a szint olyan közel van a 90 százalékos rekordhoz, hogy szakértők azt jósolják: a következő harminc napban akár újabb csúcs is születhet. Most a PDF-spam a sláger – a levélszemét 11 százaléka ilyen.

Pár éven át, egészen tavaly októberig apadóban volt a spamfolyam. Ám amikor a spammerek rájöttek, hogy képfájlba bújtatva a szöveget kijátszhatják a szűrőket, hirtelen ismét felszökött a levélszemét-forgalom, amit tovább duzzasztott a botnetek bevetése. Úgy tűnik, idén – miután a szűrők megtanulták a képes spam felismerését – a PDF-es levelek vezetik az ostromot.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd