Connect with us

technokrata

Ugrásszerűen nőtt a levélszemét

Dotkom

Ugrásszerűen nőtt a levélszemét

A korábban tapasztalt visszaesés után miért ömlik megint a spam?

A héten jelentette be a Secure Computing, hogy a spam augusztusban a júliusi napi átlagot 53 százalékkal haladta meg, a júniusit pedig 70 százalékkal. Ez nagyon jelentős kiugrás, ugyanakkor mégsem jelent rekordot – „csupán” a tavaly decemberi értéket sikerült újra elérni.

Több oka is van annak, hogy a tavasz végén mért csökkenést most ismét emelkedő tendencia váltotta fel. Az egyik bűnöst az internetes férgek között kell keresni: az általunk is többször ismertetett Storm worm, vagyis Viharféreg újraéledése együtt jár a spam mennyiségének növekedésével. A digitális kártevő ugyanis rengeteg nem kívánt elektronikus üzenetet indít útnak az általa megfertőzött PC-kről. Másodsorban jelentősen gyarapodott a csatolmányra alapozó spamek tömege is. Elsősorban PDF és Excel file-okra kell gondolni; amint arról június végén mi is beszámoltunk, az Adobe tulajdonában levő Portable Document Format állományok relatíve új színt jelentenek a nem kívánt e-mailek repertoárjában.

Harmadrészt az úgynevezett pump-and-dump részvénycsalások száma is megnőtt – ezek olyan jellegű elektronikus levélszemetet jelentenek, amikor arról próbálják meg meggyőzni az internetezőket, hogy egy felfelé emelkedő cég részvényeiből vásároljanak. Az olcsón megvett, majd felhajtott értékű papíroktól így a spammerek haszonnal szabadulnak meg, mivel azonban többnyire nincsen valós teljesítmény a felívelés mögött, a friss részvénytulajdonosok hoppon (azaz pénz nélkül) maradnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd