Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ugrásszerűen nőtt a levélszemét

Dotkom

Ugrásszerűen nőtt a levélszemét

A korábban tapasztalt visszaesés után miért ömlik megint a spam?

A héten jelentette be a Secure Computing, hogy a spam augusztusban a júliusi napi átlagot 53 százalékkal haladta meg, a júniusit pedig 70 százalékkal. Ez nagyon jelentős kiugrás, ugyanakkor mégsem jelent rekordot – „csupán” a tavaly decemberi értéket sikerült újra elérni.

Több oka is van annak, hogy a tavasz végén mért csökkenést most ismét emelkedő tendencia váltotta fel. Az egyik bűnöst az internetes férgek között kell keresni: az általunk is többször ismertetett Storm worm, vagyis Viharféreg újraéledése együtt jár a spam mennyiségének növekedésével. A digitális kártevő ugyanis rengeteg nem kívánt elektronikus üzenetet indít útnak az általa megfertőzött PC-kről. Másodsorban jelentősen gyarapodott a csatolmányra alapozó spamek tömege is. Elsősorban PDF és Excel file-okra kell gondolni; amint arról június végén mi is beszámoltunk, az Adobe tulajdonában levő Portable Document Format állományok relatíve új színt jelentenek a nem kívánt e-mailek repertoárjában.

Harmadrészt az úgynevezett pump-and-dump részvénycsalások száma is megnőtt – ezek olyan jellegű elektronikus levélszemetet jelentenek, amikor arról próbálják meg meggyőzni az internetezőket, hogy egy felfelé emelkedő cég részvényeiből vásároljanak. Az olcsón megvett, majd felhajtott értékű papíroktól így a spammerek haszonnal szabadulnak meg, mivel azonban többnyire nincsen valós teljesítmény a felívelés mögött, a friss részvénytulajdonosok hoppon (azaz pénz nélkül) maradnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés