Connect with us

technokrata

Ismét fejleszt a Videoton

Dotkom

Ismét fejleszt a Videoton

Még az idén újabb gyártási programot telepít kaposvári cégéhez a Videoton Holding Zrt.

– tudta meg a Napi Gazdaság. A Videoton Elektro-Plast Kft. a cégcsoport egyik régi partnerének, a Braunnak gyárt majd különböző háztartási kisgépeket – értesülésünk szerint vasalókat –, bár Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója a partner kilétéről és a termékről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mert erről még nem egyeztetett a megrendelővel. Azt viszont elmondta, hogy egy újabb gyártási program érdekében közel 2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre Kaposváron. Ötezer négyzetméterrel bővítik a gyártóterületet, és 200-250 dolgozóval növelik a létszámot. Az új üzemrészben a termelés várhatóan már az ősszel megkezdődik. A tavaly mintegy 9 milliárd forint nettó árbevételű, jelenleg közel kilencszáz dolgozót foglalkoztató Videoton Elektro-Plast az Eaton Electric B.

V.-vel együttműködve többek között áramköri megszakítókat gyárt a somogyi megyeszékhelyen. Mindemellett a cégnek hosszú évek óta partnere a Philips DAP klagenfurti üzeme, amelyben különböző konyhai háztartási gépeket szerelnek össze. A Videoton Holding – szerződéses gyártóként, újabb hatvan munkahelyet teremtve – már nemcsak idehaza, hanem a bulgáriai Sztara Zagorában levő üzemében is együttműködik a Braunnal. Itt elsősorban fröccsöntött epilátor-alkatrészek készülnek, illetve ezek összeszerelését, csomagolását és szállítását végzik. Sztara Zagorában mindemellett – az ottani költségszintet kihasználva, jelentős volumenben – kábelkorbácsgyártás is folyik. Sinkó közölte: a Videoton nettó árbevétele tavaly 25 százalékkal növekedett, és elérte a 73 milliárd forintot. A vezérigazgató hozzátette: a legfrissebb adatok szerint az elmúlt időszakban jelentősen növekedtek az autóipari, valamint a háztartásigép-gyártóktól érkező megrendelések, ugyanakkor – szerződéses gyártóként – a korábbiaknál kevesebb megrendelést kaptak a szórakoztató- elektronika, valamint a számítástechnika területéről. Javult az ingatlankihasználtság: csökkent a Videoton és nőtt a külső bérlők által használt terület. Ennek ellenére az árbevétel-növekedést illetően az idei kilátások nem túl biztatóak, amiben jelentős szerepe van az erős forintnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd