Connect with us

technokrata

Hogyan spóroljunk lapos tévé vásárlásakor?

Dotkom

Hogyan spóroljunk lapos tévé vásárlásakor?

Néhány szabály betartásával olcsóbban juthatunk lapos tévéhez anélkül, hogy engednünk kellene minőségi elvárásainkból.

Manapság az LCD- és a plazmatévék azonos képminőséget kínálnak azonos felbontás esetén. Ebből következően az utóbbi jellemző a kritikus pont a készülék kiválasztásakor – kezdi jó tanácsait a CNNMoney. Mindkét fajta tévé esetén az 1080p a legjobb minőség a piacon, ami 2 millió pixeles felbontást jelent. Csakhogy az ilyen tévék mintegy 200 ezer forinttal drágábbak, mint a 720p-sek, azaz az 1 millió pixeles felbontást nyújtók. Ráadásul a 1080p-t kihasználó tartalmak, filmek egyelőre ritkák a piacon, továbbá a kétféle minőség közti különbség szabad szemmel nem látható az 120 centiméteres képátlójú vagy annál kisebb tévék esetén, és a háztartások általában maximum ekkora készüléket vesznek. Az első tanács tehát: legyen elég 720p-s tévé, de azért márkásat vegyünk, ne a futottak még kategóriába tartozót.

A házimozi-élményhez elengedhetetlen kellék a megfelelő hangszórókból, DVD-lejátszóból és erősítőből álló kiegészítők csokra. Ezeket meg lehet szerezni egyenként és szetben. Az előbbi esetén darabonként a több tízezer forintostól a több százezresig lehet válogatni, míg az utóbbit cakk-pakk néhány tízezer forintból meg lehet úszni. Lehet, hogy az összeválogatott csokor jobban kielégíti a vájtfülűek igényeit – feltéve persze, hogy olyan DVD-filmet néznek, ami szintén extraminőségű -, de az átlagos földi halandónak bizonyosan megfelelnek a szetek. Ezek emellett hülyebiztosak az összeállítást tekintve. A márkás termékek gyártói azonos minőséget kínálnak – ezek közül válasszunk. Egy normál nappaliba elég a 800 wattos cucc, nem érdemes házi diszkót létesíteni több pénzért, mert azt a szomszédok miatt úgy sem lehet kihasználni.

Amikor valaki tévét vagy házi mozit vesz, fennáll a veszélye annak, hogy a bolti eladó megpróbálja rádumálni drágább, mondjuk 15-20 ezer forintos kábelek beszerzésére. Ne hagyjuk magunkat! Néhány ezer forintért már megfelelő drótokat kaphatunk. Keressük az ismert gyártók aranyozott végződésű kábeleit!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd