Connect with us

technokrata

Letölthetők a legújabb kritikus Windows javítások

Dotkom

Letölthetők a legújabb kritikus Windows javítások

Windows Vista és XP, Internet Explorer, Media Player – csak néhány az érintett szoftverek közül, melyekben hatalmas lyukak tátonganak. További részletek cikkünkben.

Szokás szerint megjelentette a minden hónap második keddjén esedékes javításokat a Microsoft – a közép-európai idő szerint általában szerda reggel kikerülő frissítések a Windows összes újabb változatát (ideértve a Vistát is), és az Office-t érintik. A kilenc frissítés összesen 14 hibát iktat ki; az update-ek közül hat minősült kritikus fontosságúnak.

A kritikusnak sorolt sebezhetőségek mindegyike távolról való, engedély nélküli kódfuttatást tesz lehetővé, amennyiben az érintett rendszerek nem kapják meg a most kiadott patch-eket. Többek között a következő komponensek miatt sebezhetőek a microsoftos szoftverek: XML, OLE Automation, az Excel egy közelebbről meg nem nevezett összetevője, GDI, és a Vector Markup Language. Ezenkívül még egy összegző Internet Explorer javítással is gyarapodott a lista.

Fontos besorolást kapott a Virtual PC-t és Virtual Servert érintő sebezhetőségek, a Windows Media Playerben felfedezett hibát javító patch, valamint a Vistában, egészen pontosan a Windows Gadgetekben rejtőző sérülékenység is. Az elsőt kivéve ezek is mind távolról való kódfuttatást tesznek lehetővé a megfelelő ismeretek birtokában levők számára; a virtuális gépek esetében engedély nélküli jogosultságváltoztatást lehet elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd