Connect with us

technokrata

Letölthetők a legújabb kritikus Windows javítások

Dotkom

Letölthetők a legújabb kritikus Windows javítások

Windows Vista és XP, Internet Explorer, Media Player – csak néhány az érintett szoftverek közül, melyekben hatalmas lyukak tátonganak. További részletek cikkünkben.

Szokás szerint megjelentette a minden hónap második keddjén esedékes javításokat a Microsoft – a közép-európai idő szerint általában szerda reggel kikerülő frissítések a Windows összes újabb változatát (ideértve a Vistát is), és az Office-t érintik. A kilenc frissítés összesen 14 hibát iktat ki; az update-ek közül hat minősült kritikus fontosságúnak.

A kritikusnak sorolt sebezhetőségek mindegyike távolról való, engedély nélküli kódfuttatást tesz lehetővé, amennyiben az érintett rendszerek nem kapják meg a most kiadott patch-eket. Többek között a következő komponensek miatt sebezhetőek a microsoftos szoftverek: XML, OLE Automation, az Excel egy közelebbről meg nem nevezett összetevője, GDI, és a Vector Markup Language. Ezenkívül még egy összegző Internet Explorer javítással is gyarapodott a lista.

Fontos besorolást kapott a Virtual PC-t és Virtual Servert érintő sebezhetőségek, a Windows Media Playerben felfedezett hibát javító patch, valamint a Vistában, egészen pontosan a Windows Gadgetekben rejtőző sérülékenység is. Az elsőt kivéve ezek is mind távolról való kódfuttatást tesznek lehetővé a megfelelő ismeretek birtokában levők számára; a virtuális gépek esetében engedély nélküli jogosultságváltoztatást lehet elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek