Connect with us

technokrata

A tavalyit 84 százalékkal meghaladó, 900 milliós első féléves forgalomról adott számot

Dotkom

A tavalyit 84 százalékkal meghaladó, 900 milliós első féléves forgalomról adott számot

a Bookline.hu. Az online-áruház vesztesége 55 millió forintra rúgott.

Csaknem duplájára növelte forgalmát a legnagyobb, mintegy 50 százalék körüli részesedéssel rendelkező magyar internetes könyváruház, az egy éve tőzsdén lévő Bookline Nyrt. A társaság féléves gyorsjelentéséből kiderül, hogy idén erőteljesen nőtt a könyv-nagykereskedelmi tevékenység, beindult a szlovákiai internetes oldal – egyelőre magyar könyvekkel –, és júniusban megkezdődött a cd-k és drogériai termékek netes árusítása. (Utóbbiban a Rossmann-nal működik együtt a Bookline.) Az új területek meghódítása többletköltségekkel járt, ezzel magyarázható, hogy a június végén már 100 embert foglalkoztató vállalat személyi költségei a tavalyi első félévhez viszonyítva 110 százalékkal nőttek. Az árrés viszont emelkedett, így az EBITDA veszteség 14 millióra csökkent. Ugyanakkor a félév teljesítménye 55 milliós veszteség, míg tavaly ez 41 millióra rúgott.

A Bookline.hu másfél milliárdos tőkeemelését július elején jegyezték be, a cég készpénzállománya jelenleg csaknem 1,6 milliárd. Az új részvényeket a Közép-európai Média és Kiadói Zrt. jegyezte le, a NAPI Gazdaság Kiadó 50 százalékát is birtokló cégcsoportnak több mint 3 milliárd forintos befektetése eredményeként 75 százalékos részesedése van a Bookline-ban. (Az internetes társaság 6,1 százaléka a NAPI Gazdaság főszerkesztője, Korányi G. Tamás tulajdonában van, aki a Bookline.hu igazgatósági tagja.)A Bookline idei terve 2,7 milliárd forintos forgalommal számol. Tavaly az első félévben a teljes éves forgalom 34 százaléka teljesült, így ennek alapján a 898 milliós félév az időarányos tervnek megfelelő. A cég idén már minimális nyereséggel számolt, ám ez alighanem a második félévben befolyó mintegy 50 milliós kamatbevételnek lesz köszönhető. Mivel a könyvpiacon végesek a lehetőségek (tankönyvek nélkül a teljes magyar könyv-kiskereskedelem alig haladja meg az 50 milliárdot, amelyből idén aligha lesz 10 százaléknál nagyobb az internetes eladások aránya), a cég számára kulcskérdés, hogy mennyire lesznek sikeresek az új piaci szegmensek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd