Connect with us

technokrata

900 hibával kevesebb – Windows XP SP3

Dotkom

900 hibával kevesebb – Windows XP SP3

Már kipróbálható, mit tud a Windows XP harmadik javítócsomagja.

Utoljára 2004 augusztusán frissült jelentős mértékben a Windows XP – akkor kapta meg második javítócsomagját az operációs rendszer. Szemben az első pakkal, ez komoly védelmi változtatásokat hozott, többek között három éve jelent meg az Internet Explorerbe integrált popup blokkoló funkció, a Windows Security Center (amivel könnyebbé vált a biztonsági beállítások menedzselése), jelentősen javult (és legfőképp: alapállapotban bekapcsolt lett) a tűzfal, hogy csak néhányat említsünk a megújult képességekből.

Annyira jól sikerült a második javítócsomag, hogy azóta nem is adott ki a Microsoft újabb SP-t a Windows XP-hez. Persze az is hozzájárult ehhez, hogy az ezután következő két és fél évben gőzerővel dolgoztak a Vistán, és ez nyilvánvalóan fejlesztési erőforrásokat vont el a lassan kiöregedő operációs rendszertől. Redmond azonban ígéretet tett arra, hogy még egy javítócsomagot ki fog adni az előző generációhoz. Azt viszont hivatalosan nem közölte, hogy erre mikor kerül sor.

Nemrég azonban megjelent az első, nyilvánosan elérhető 350 MB-os bétakiadás, mely a WinBeta jóvoltából gyors Download szerverünkről is letölthető. A végleges változatra azonban még várni kell – jelenleg 2008 első felében tervezik megjelentetni a Windows XP SP3-at. Az időpont egyelőre csak tájékoztató jellegű, ennél többet nem kívánt elárulni még a partnereinek sem a Microsoft. Így viszont nem kizárt, hogy a Vista előbb kap komplett frissítést, mint a régebbi operációs rendszer – erről szóló hírünk itt olvasható. Annak pedig, aki nem akar várni eddig, a legújabb SP2c-ről érdemes tájékozódnia – itt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek