Connect with us

technokrata

Windows XP Service Pack – szeptemberben

Dotkom

Windows XP Service Pack – szeptemberben

Újabb információk az operációs rendszer legújabb javítócsomagjáról.

A Windows XP Professionalhoz készített Service Pack 2c változata elérte az RTM, azaz released to manufacturing (gyártásra kész) állapotot, ami azt jelenti, hogy hamarosan elérhetővé válik. A hivatalos jelentések szerint még szeptemberben elérhetővé válik a rendszerépítők számára, vagyis ekkortól kezdődhet meg nagy mennyiségben a terjedése. Telepítéséről tudni kell, hogy az image-file-lal dolgozók számára új Windows XP Professional képet kell készíteni, amibe integrálják a Service Pack 2c-t, annak kulcsával együtt, ellenkező esetben a végfelhasználók nem fogják tudni megfelelően telepíteni.

Ismeretes, hogy a Windows XP és a Vista megjelenése között eltelt idő a Microsoft terveihez képest szokatlanul hosszúra nyúlt – ezt elsősorban az előbbi operációs rendszer biztonsági szempontjainak áttervezése indokolta. Amikor azonban kiadták a Windows XP-t, még nem számoltak ilyen hosszú életciklussal; ez több, nem várt hatással is járt. Például azzal, hogy mostanára nagyon elfogytak a termékaktiváló kulcsok. Ezen változtat az új Service Pack, amely megoldást hoz a problémára – hiszen bizonyos feltételek mellett még 2009. január 31-ig elérhető lesz az operációs rendszer. Tulajdonképpen ez az egyetlen funkcióbeli változás, amit a második javítócsomag revitalizálása hozni fog.

Fontos tudni, hogy az SP2c a Windows XP Professional és Professional N változatokhoz lesz jó, a Home Edition, Media Center Edition, Tablet PC Edition és Professional 64-bit Edition kiadásokhoz nem.

A Windows Vista SP1-ről írt cikkünk itt, a Windows XP SP3-ról pedig itt olvasható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd