Connect with us

technokrata

A nagy testvér korszaka közelít?

Dotkom

A nagy testvér korszaka közelít?

Internet: megóvnának minket – ha akarjuk, ha nem…

A virtuális vadnyugat – jelenleg ez a helyzet jellemzi az Internetet, állítják az IT-biztonsági szakértők közül sokan. Nincsen egységes szabályozás, törvényi keretek, ezért nem is meglepő, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a Világhálón, ami a bűnözést illeti. Egy, a Brit Parlamentben tevékenykedő lobbicsoport szerint már túllépett az egyszeri internetezőkön a védekezés biztosításának feladata: a vállalkozásoknak, online kereskedőknek és a kormányzatnak kell fellépnie.

Úgynevezett laissez-faire, vagyis megengedő megközelítést alkalmaznak napjainkban, legalábbis a kormányzat és az ipar részéről, áll a kritikus hangvételt megütő jelentésben. Emiatt az online bűnözés katasztrofális gazdasági hatásokat okoz, valamint elvesztik a bizalmukat az emberek a Világhálóban. Azzal, hogy a számítógépes csalások egyre kifinomultabbá válnak, az embereknek kevés reményük marad arra, hogy egyedül megvédjék magukat, állítja a Lordok Házának tudományokkal és technológiával foglalkozó bizottsága. „Egyszerűen nem bízhatjuk az egyénekre a saját biztonságuk felelősségét. A rossz fiúk mindig előttük fognak járni.”

A törvényhozásban érdekelt csoport ezért azt sürgeti, hogy minél hamarabb tegyék meg a szükséges lépéseket. Szerintük az Európai Unióval összhangban kellene erőfeszítéseket tenni, annak érdekében, hogy a biztonságért jobban felelőssé lehessen tenni a számítógépgyártókat és szoftverfejlesztőket. Emellett javasolják egy olyan számítógépes hálózat felállítását, mely a rendőri szervek munkáját segítené. További pénzügyi támogatást javasolnak azoknak a rendőri egységeknek, amelyeknek központi e-bűnözési részlegeket hoznának létre, és meg kellene alkotni egy olyan oldalt is, ahol az emberek jelentéseket tehetnének az őket ért online támadásokról; javasolta a csoport.

E-bűnözésről beszélünk, mikor tulajdonképpen még maga a szó sem pontosan definiált. A munkacsoport szerint pótolni kellene ezt a hiányosságot, valamint arról is meg kellene győződnie a kormányzat(ok)nak, hogy a bíróságok tisztában vannak-e a probléma súlyosságával. „Két választási lehetőség van… Beavatkozni azonnal, és az internetes fenyegetést ellenőrzés alatt tartani, vagy ellenőrizetlenül hagyni, és vállalni a még nagyobb gazdasági károkat, és azt, hogy hosszú távon az emberek bizalmatlanná válnak a Világhálón.” – vonta le végső következtetést a jelentés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd