Connect with us

technokrata

Mimix: tükrözni a változásokat

Dotkom

Mimix: tükrözni a változásokat

A Mimix elnevezésű alkalmazását eredetileg az IBM iSeries (korábban AS/400) rendszereihez fejlesztette ki a Lakeview Technology nevű amerikai cég, de néhány éve Windows-, Linux- és AIX-környezetben is felhasználható.

Egyszerű és jól bevált szoftvereszköz, mely képes a kritikus alkalmazások adatait távoli háttérszerverek tárolóin folyamatosan szinkronban tartani (replikálni), ezért az alkalmazásszerver kiesése (áramszünet, meghibásodás és így tovább.) esetén a fontos programot gyakorlatilag azonnal, adatvesztés nélkül egy tartalék szerverről újra lehet indítani.

Fontos tulajdonság, hogy a Mimix csak a változásokat tükrözi, így kevésbé terhelődik a hálózat és a szerver. A program arról is gondoskodik, hogy ha egy szerver leáll, s a háttérrendszer átveszi a funkcióját, akkor a hálózati aktív eszközök értesítést kapjanak az új helyzetről, így ezek a hálózatban az IP-csomagokat a másik gép felé továbbítják. A Mimix-HA (High Availability, magas szintű rendelkezésre állás) használatának valódi értéke akkor mutatkozik meg, mikor egyre gyakrabban kell a háttérrendszerre váltani. Ezt a szoftver most megjelent 5. verziója még könnyebbé teszi.

Az új, CDP (Continuous Data Protection) funkcióval rendelkező változat már védi a rendszert a véletlenül vagy rosszindulatúan elkövetett adattörlések/adatsérülések ellen, mert az adatbázisok állapota akár percre pontosan visszagörgethető. Az új Availability Manager segítségével az összes Mimix üzemeltetési környezetet egy központi kezelőfelületen lehet felügyelni. A Mimix AutoGuard megoldás kifinomult hibaészlelő és -javító funkciókkal rendelkezik. Végül a Mimix új IntelliStart szolgáltatása elősegíti, leegyszerűsíti a replikációs környezet tervezését és telepítését. Segítségével lerövidül kiépítés ideje, és a szoftver eleve a leginkább bevált módszerek alapján hozza létre a környezeti beállításokat, figyelembe véve a naplózási és sávszélességi sajátosságokat is.

Az elv egyszerű, de nem mindegy, hogy a két rendszer közötti váltás mennyi idő alatt megy végbe és a művelet jár-e adatveszteséggel vagy sem – hívja fel a figyelmet Kocsisné Gombos Judit, a Polygon Informatikai Kft. vezető rendszermérnöke. Nem elég ugyanis, hogy a háttérrendszereken elérhetők az üzleti alkalmazás legfrissebb adatai, az objektumokra, az operációs rendszer bizonyos információjára és az alkalmazások beállításaira is szükség van ahhoz, hogy zökkenőmentesen lehessen folytatni a munkát. Ellenőrizni kell azt is, hogy a két gép valóban azonos, frissített adatokkal látja-e el a felhasználókat. A rendszer beállított időnként önellenőrzést és önjavítást végez, és képes automatikusan, emberi beavatkozás nélkül átkapcsolni – persze a felügyelet nélküli átkapcsolás alapja egy nagyon szigorúan meghatározott kommunikációs feltételrendszer kialakítása.

A komoly informatikai rendszereket üzemeltető intézmények egyik legnagyobb megoldandó feladata a rendszerleállások kiküszöbölése, lerövidítése. Egy felmérés szerint öt szervezetből (kormányzati szervezetekből, bankokból és cégekből egyaránt) egy nem lenne képes néhány óránál tovább működni, ha egy jelentős számítógépes kiesés miatt nem férnének hozzá informatikai szolgáltatásaikhoz. Erre kínál megoldást a Lakeview Technology által kifejlesztett Mimix immár ötödik verziója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd