Connect with us

technokrata

Az E.On díjai ellehetetlenítenék a kábelszolgáltatókat?

Az E.On díjai ellehetetlenítenék a kábelszolgáltatókat?

Dotkom

Az E.On díjai ellehetetlenítenék a kábelszolgáltatókat?

Több internet- és kábeltelevíziós társaság díjemelésre kényszerül, ha nem sikerül megállapodniuk az E.

On Hungária Nyrt.-vel a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások (Titász Zrt., Dédász Zrt., Édász Zrt.) infrastruktúráján elhelyezett kábelek bérleti díjáról. Az E.

On az egyszeri igénybevételi díjat 906 százalékkal, a havi bérleti díjat 604 százalékkal emelné. Az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól – mondta lapunknak Fojt István, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) alelnöke.

Részletek a 4. oldalon

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

Dotkom

Az E.On díjai ellehetetlenítenék a kábelszolgáltatókat?

Több internet- és kábeltelevíziós társaság díjemelésre kényszerül, amennyiben nem sikerül megállapodniuk az E.

On Hungária Nyrt.-vel, amely meg akarja emelni a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások (Titász Zrt., Dédász Zrt., Édász Zrt.) infrastruktúráján elhelyezett kábelek bérleti díját – tudta mega a NAPI Gazdaság.

Ez a lépés közel egymillió előfizetőt érintene – mondta lapunknak Fojt István, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) alelnöke. Az MKSZ a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetséggel azt szeretné elérni, hogy az E.

On által kilátásba helyezett díjemelés ne valósuljon meg. A szövetségek képviselői azonnal elutasították az E.

On első ajánlatát, majd ezt egy tárgyalás követte, ami után újabb ajánlatot kaptak. Ennek alapján az E.

On az egyszeri igénybevételi díját 906 százalékkal, a havi bérleti díját 604 százalékkal emelné. Az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól, mivel a két szövetség nem látja indokoltnak az áremelést. Fojt szerint a mértékre nem kaptak ésszerű és elfogadható magyarázatot, ráadásul a 2007-es évre már megtörtént a hivatalos áremelés.

A tárgyalások a települések közötti infrastruktúrán elhelyezett kábelbérletről szólnak, vagyis a településeken található villanyoszlopok bérleti díjáról még nem kezdődtek tárgyalások. A szövetségek szerint az E.

On által ajánlott áremelés ellehetetlenítené azokat a kisvállalkozásokat, amelyek a települések közötti összeköttetés révén egy fejállomásról, egy hálózatról több kisebb falu előfizetőjét szolgálják ki, vagyis a költséghatékony működés biztosítja ügyfélbázisukat. Egy radikális díjemelés után viszont az ügyfelek elpártolhatnak azokhoz a – például műholdas – szolgáltatókhoz, amelyeket nem terhel ilyen költség, jóllehet ma az optikainál nincs jobb átviteltechnika – véli Fojt. Az alelnök bízik benne, hogy meg tudnak állapodni, bár szívesen vennének ehhez valamilyen „állami segítséget”. Nehezíti a helyzetet, hogy amíg nem születik megállapodás a díjemelésről, addig állnak a fejlesztések, amelyek esetenként uniós forrásból valósulnának meg, így veszélybe kerülhet azok felhasználása.

A tárgyalások állásáról az E.On egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de jelezte, hogy megegyezésre törekednek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek