Connect with us

technokrata

Nem fogynak a Nokia-telefonok

Dotkom

Nem fogynak a Nokia-telefonok

A világ minden táján a Nokia-telefonok a legkeresettebbek, kivéve az Egyesült Államokat, ahol nem állnak eléggé mögöttük a mobilcégek, továbbá technikai gondok is vannak. Mindez nem sokáig marad már így.

A Nokia piacvezető a világ szinte minden mobilpiacán, Indiában például – ahol becslések szerint hatmillió ember veszi meg első zsebijét minden áldott hónapban – 55 százalékos részesedése van, de Európában is 45 százalékot tud felmutatni. Ezzel szemben az Egyesült Államokban csak a piac 15 százaléka a finn nagyvállalaté, főként a legtöbbet tudó, legdrágább készülékek forgalma akadozik. A gondok forrása részben technikai, részben üzleti. Ami az előbbit illeti, a Nokia nem gyárt eleget azokból a mobilokból, amelyek az USA hálózatain is működnek. A piaci probléma lényege pedig az, hogy a tengerentúlon a legtöbb vevő mobilcége támogatásával vesz készüléket, és a társaságok inkább olcsóbb telefonokhoz adnak kisebb szubvenciót, mint a Nokia okos, de drága zsebijeihez.

A helyzet ugyanakkor hamarosan megváltozhat, ugyanis az USA távközlési hatósága a 700 megahertzes mobiltávközlési frekvenciát az eddigiektől eltérő módon hirdeti meg. Nem meghatározott szolgáltatóknak adja oda, hanem lehetővé teszi, hogy mindegyikük használja azt. Így a fogyasztónak előbb kell vennie magának egy telefont, majd ezt követően választhat operátort. A cégeknek túl kockázatos lenne támogatni a telefonvásárlást, hiszen a közös hálózaton nem köthetnék azokat magukhoz – vevőik a SIM-kártya cseréjével elhagyhatják őket lenyelve a kedvezményt.

Az USA-ban a Nokia N95-ös telefonja a legkedveltebb – amely egyébként Európában is sikertörténet a gyártó számára -, piackutatói adatok szerint 450 ezer kelt el belőle az Újvilágban a második negyedévben, ami harmada a teljes világszintű értékesítésnek. Ez a zsebi öt megapixeles kamerát, GPS műholdas helymeghatározó funkciót és hifi minőségű zenelejátszót is kínál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd