Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megcsappant a Deutsche Telekom nyeresége, de így is örül a piac

Dotkom

Megcsappant a Deutsche Telekom nyeresége, de így is örül a piac

Csökkenő adózott nyereségről, ám váratlanul növekvő EBITDA-ról számolt be a Deutsche Telekom, így emelkedésnek indult a cég részvényeinek árfolyama.

A Deutsche Telekom (DT), az árbevétel alapján az első számú európai távközlési társaság – a Magyar Telekom tulajdonosa – a második negyedévben 608 millió eurós adózott eredményt ért el, 40,3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 1,018 milliárdnál. A profit jobb lett 563 millió eurós elemzői várakozásnál – jelentette az MTI. A forgalom a negyedben 2,9 százalékkal, 15,575 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 15,13 milliárdhoz képest, elsősorban a T-Mobile mobilrészleg további bővülésének köszönhetően. Az elemzők 15,5 milliárd eurós forgalmat vártak a negyedben.

Az EBITDA váratlanul 1,8 százalékkal nőtt, 4,90 milliárd euróra az egy évvel korábbi 4,82 milliárdról, miközben az elemzők 2 százalékos mínuszt jósoltak.

Második negyedévi bevétele több mint felét külföldön érte el a cég: belföldi forgalma az időszakban 6,3 százalékkal 7,62 milliárd euróra csökkent, külföldön – az egy évvel korábbihoz képest – 13,7 százalékkal többet, 7,95 milliárd eurót forgalmazott.

Csak a második negyedben 516 ezer vezetékes előfizetőt vesztett a DT, míg a T-Mobile mobilrészleg 428 ezer új előfizetőt szerzett az első félévben – a részleg elsősorban Németországon kívül mutatott fel erős növekedést. A cég mobilügyfeleinek száma világszerte 2,56 millióval bővült az első félévben, 112 millióra.

Az idei első félévben 9,6 milliárd eurós pénzforgalmi többletet (EBITDA) ért el a DT, 2,9 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban. A forgalom a félévben 3,5 százalékkal 31 milliárd euróra nőtt, az adózott eredmény 49,4 százalékkal 1,0,67 milliárd euróra esett a félévben.

Az idei év egészére a Deutsche Telekom megerősítette korábban közölt kilátásait: visszafogott árbevétel-növekedés mellett 19 milliárd eurós EBITDA-t vár, hasonlóan a tavalyihoz.

Az eredmények ismertetésekor elmondták: folytatják a partnerkeresést az IT-szolgáltató részleg, a T-Systems számára.

Fél 12 tájban a DT-részvények vezették a DAX harmincas kosarának nyertes-listáját: a papírok 1,2 százalékos többlettel 13,22 eurón álltak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés