Connect with us

technokrata

Vista SP1: kemény szigor a Microsoft részéről

Dotkom

Vista SP1: kemény szigor a Microsoft részéről

Nem merik kiszivárogtatni.

Megsűrűsödtek az események az elmúlt néhány hét alatt a Windows Vista első javítócsomagja körül. Az SP1-et ugyanis először még idénre ígérte a vállalat egy Google-lal történt összezördülés miatt, később aztán úgy nyilatkoztak, hogy csak a bétaváltozat jelenik meg idén, a végleges kiadásra 2008 elejéig várni kell. Nem sokkal ezután azonban kiderült, hogy a nyílt bétaverzió még augusztusban megjelenik (részletesebben az eddig SP1 eseményekről) – nos, ez az információ ugyan még nem nyert igazolást, de tény, hogy egy béta már megjelent. Legalábbis többen állítják, hogy sikerült hozzájutniuk a javítócsomaghoz, és már ki is próbálták azt.

A Microsoft eredetileg zárt bétának szánta az első SP1 tesztváltozatot, ami hivatalosan július közepén kerülhetett a tesztelők kezébe; ezért nem meglepő módon Redmond jelenleg árgus szemmel figyel minden népszerűbb website-ot, és azonnal jogi lépések fenyegetésével avatkozik közbe, ha valahol felbukkanna a szoftverpatch-csomag, letölthető formában. A Zdnetet étesítő tesztelők, akik hivatalosan hozzáfértek a Vista SP1-hez, mind külön-külön sorozatszámról számoltak be, vagyis Redmond azonnal rájönne, hogy ki szivárogtatott, ha mégis kijutna a nyilvánosság számára a javítócsomag első bétája.

A Winbeta site-on megjelent cikk több képet is tartalmaz, melyek állítólag az SP1-gyel ellátott Windows Vistáról készült screenshotok. Ezek a 6001.16549-es verziószámot tartalmazzák, tehát valószínű, hogy valóban a kérdéses service pack telepítése után készültek.

Meddig kell várni a nyilvános bétaverziókra? Nos, a korábbi hivatalos közlés szerint még ebben a hónapban meg kell jelennie, de persze nem kizárt, hogy átcsúszik szeptemberre. Valószínű azonban, hogy már csak hetek kérdése, és többet is mondhatunk róla.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek