Connect with us

technokrata

Vista SP1: kemény szigor a Microsoft részéről

Dotkom

Vista SP1: kemény szigor a Microsoft részéről

Nem merik kiszivárogtatni.

Megsűrűsödtek az események az elmúlt néhány hét alatt a Windows Vista első javítócsomagja körül. Az SP1-et ugyanis először még idénre ígérte a vállalat egy Google-lal történt összezördülés miatt, később aztán úgy nyilatkoztak, hogy csak a bétaváltozat jelenik meg idén, a végleges kiadásra 2008 elejéig várni kell. Nem sokkal ezután azonban kiderült, hogy a nyílt bétaverzió még augusztusban megjelenik (részletesebben az eddig SP1 eseményekről) – nos, ez az információ ugyan még nem nyert igazolást, de tény, hogy egy béta már megjelent. Legalábbis többen állítják, hogy sikerült hozzájutniuk a javítócsomaghoz, és már ki is próbálták azt.

A Microsoft eredetileg zárt bétának szánta az első SP1 tesztváltozatot, ami hivatalosan július közepén kerülhetett a tesztelők kezébe; ezért nem meglepő módon Redmond jelenleg árgus szemmel figyel minden népszerűbb website-ot, és azonnal jogi lépések fenyegetésével avatkozik közbe, ha valahol felbukkanna a szoftverpatch-csomag, letölthető formában. A Zdnetet étesítő tesztelők, akik hivatalosan hozzáfértek a Vista SP1-hez, mind külön-külön sorozatszámról számoltak be, vagyis Redmond azonnal rájönne, hogy ki szivárogtatott, ha mégis kijutna a nyilvánosság számára a javítócsomag első bétája.

A Winbeta site-on megjelent cikk több képet is tartalmaz, melyek állítólag az SP1-gyel ellátott Windows Vistáról készült screenshotok. Ezek a 6001.16549-es verziószámot tartalmazzák, tehát valószínű, hogy valóban a kérdéses service pack telepítése után készültek.

Meddig kell várni a nyilvános bétaverziókra? Nos, a korábbi hivatalos közlés szerint még ebben a hónapban meg kell jelennie, de persze nem kizárt, hogy átcsúszik szeptemberre. Valószínű azonban, hogy már csak hetek kérdése, és többet is mondhatunk róla.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd