Connect with us

technokrata

Kösz, nem kérek több spamet!

Dotkom

Kösz, nem kérek több spamet!

Nem akarsz arra hazaérkezni a nyaralásból, hogy a Beérkező levelek mappád megtelt spamekkel?

A McAfee SiteAdvisor kutatásai alapján az e-mail cím akár egyetlen oldalon történő regisztrálása heti több száz szemétlevél érkezését vonhatja maga után, jól szemléltetve azt, hogy milyen könnyen válhatunk kéretlen levelek célpontjává. „Bár a mai spam-szűrők a szemétlevelek igen nagy hányadát képesek megfogni, a kéretlen levelek jelentette fenyegetés igazából sohasem fog megszűnni.” – mondta Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke – „Bízunk benne, hogy a felhasználók hasznosítani tudják ötleteinket a nem kívánt levelek letiltása és eltávolítása során.”

A spamek megelőzése érdekében a McAfee tippjei a felhasználók számára:
• Ne tedd közzé e-mail címed semmilyen weboldalon vagy fórumon.
• Használj külön e-mail címet a hírlevelekre történő feliratkozáshoz, az online hirdetésekhez és árverésekhez. Miután a levelezőládádba elkezd kezelhetetlen mennyiségű spam érkezni, egyszerűen töröld a címet, vagy kezdj el agresszívabb szűrést alkalmazni. • Ha nem te iratkoztál fel eredetileg az e-mail értesítésre, vagy nem ismered a feladót, akkor ne iratkozz le a listáról. Ezzel csak megerősíted a spam küldőjét abban, hogy az adott e-mail cím aktív.
• Amennyiben web-alapú e-mailszolgáltatást használsz, jelentsd a spamet a szolgáltatónak. Ez segíti a szolgáltatót annak pontosabban meghatározásában, hogy mely e-mailek spamek.
• A kéretlen levelek számának jelentős csökkentése érdekében vásárolj a kéretlen levelek 97-99 százalékát leblokkolni képes antivírus szoftvert.
• Tarts meg egy kisebb gyűjteményt azon levelekből, amelyekből nem szeretnél a továbbiakban kapni, hogy meghatározhasd, mely e-mail címek vagy az üzenetek mely kifejezései nem változnak; ezeket felhasználhatod a további levelek blokkolására.
• Ne válaszolj a spamre, és ami a legfontosabb, ne vásárolj semmit a spam küldőjétől.

További tippek a spamek kiszűréséről a „Say ´No, Thanks´ to Unwanted E-mail!” (Mondj nemet a kéretlen e-mailekre!) című tanulmányban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd