Connect with us

technokrata

Ha elvesztek az adataink…

Dotkom

Ha elvesztek az adataink…

Adathelyreállítás ingyenes szoftverrel.

Aki nem éppen a mai nappal kezdte a számítástechnikával való ismerkedést, biztosan átélte már azt a kétségbeesett helyzetet, amikor egy fontos adatot, file-okat véletlenül törölt ki a rendszerbol. Szerencsére az otthoni felhasználók szinte mindegyike csak az operációs rendszer „virtuális törlését” használja, azaz az adatok valójában nem íródnak felül, csak a rájuk mutató bejegyzés szunik meg az indexben. Van tehát remény arra, hogy visszaállítsuk az odalett állományokat – nem egy szoftvert fejlesztettek már kifejezetten erre a célra. Ezek a szoftverek azonban többnyire fizetos változatban férhetok hozzá.

Nem így a Recuva (letöltés itt), mely az angol recover szlengszeru írásmódjából kapta a nevét. Fejlesztoi ingyenesen elérhetové tették az alkalmazást – és habár még béta fázisban van, alapfunkcióját már képes ellátni. A véletlenszeruen letörölt, Recycle Binbol kiürített file-okat vissza tudja hozni (ha még nem kerültek felülírásra); de digitális fényképeink visszaállítására is képes, ha azokat figyelmetlenségbol töröltük le a memóriakártyáról (ugyanígy képes az MP3-lejátszók kezelésére is). Még azon állományok helyreállítására is van esély, melyeket szoftveres hibák, rendszerösszeomlások vagy vírusok távolítottak el a rendszerbol.

Nagyon fontos tudni, hogy akkor van a legnagyobb esélye az eltunt állomány elokerítésének, ha az eset észrevételét követoen azonnal felfüggesztünk minden, az adott tárolóra történo adatírást. Tehát ha azonnal cselekszünk, amikor bekövetkezik a törlés, még szinte 100 százalék, hogy nem lesz gond a visszaállítással, de ha csak napok vagy hetek múlva vesszük észre a történteket, sokkal kisebb az esélye, hogy még nem került felülírásra az a tárterület, ahol a korábbi állomány „lakott”.

Változások az 1.03.100-as kiadásban
– nagyszámú file esetén gyorsabb sorbarendezés
– nulla byte-os állományok kezelésének javítása
– fejlettebb találati arány FAT32-es rendszermeghajtókon
– optimalizált NTFS rendszermeghajtó-kezelés stb.

A szoftver 1.03.100-as változata letölthető Download adatbázisunkból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd