Connect with us

technokrata

Félti a pénzét a Vodafone

Dotkom

Félti a pénzét a Vodafone

Vannak még logikus döntések: a Vodafone mégsem adja el üzemi profitjának több mint ötödét adó amerikai tulajdonát.

A Vodafone közölte, hogy mégsem adja el az amerikai Verizon Wirelessben lévő 45 százalékos részesedését. Tegnapig még gondolkodott a dolgon, s az elemzések azt mutatták, hogy 10 milliárd dollárt kaphatna a papírokért. A Verizon piaci értékét egyébként 45 milliárd dollárra becsülik szakértők.

A brit nagyvállalat részvényesei frusztráltak attól, hogy Vodafone-papírjaik nem tükrözik eléggé az amerikai vállalkozás értékét, illetve, hogy 2009-ig biztosan nem remélhetnek tőle osztalékot. Ugyanakkor ellenezték egyiküknek azt a kezdeményezését, hogy az amerikai tulajdont vigye önálló cégbe a Vodafone, mivel minden ilyen lépés felerősítené azt a piaci hangulatot, hogy előbb-utóbb eladják a részesedést, s ez gyengítené a britek alkupozícióját, ha tényleg ezt akarnák tenni.

Most azt mondotta a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin, hogy minden lehetőséget mérlegelnek az amerikai vagyonnal kapcsolatban, amely egyébként a Vodafone-csoport üzemi nyereségének bőven több mint 20 százalékát hozza. A Verizon Communication, a “közös ló” fő tulajdonosa többször is jelezte, hogy bármikor kivásárolná a Vodafone-t a Verizon Wirelessből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd