Connect with us

Hirdetés

technokrata

Félti a pénzét a Vodafone

Dotkom

Félti a pénzét a Vodafone

Vannak még logikus döntések: a Vodafone mégsem adja el üzemi profitjának több mint ötödét adó amerikai tulajdonát.

A Vodafone közölte, hogy mégsem adja el az amerikai Verizon Wirelessben lévő 45 százalékos részesedését. Tegnapig még gondolkodott a dolgon, s az elemzések azt mutatták, hogy 10 milliárd dollárt kaphatna a papírokért. A Verizon piaci értékét egyébként 45 milliárd dollárra becsülik szakértők.

A brit nagyvállalat részvényesei frusztráltak attól, hogy Vodafone-papírjaik nem tükrözik eléggé az amerikai vállalkozás értékét, illetve, hogy 2009-ig biztosan nem remélhetnek tőle osztalékot. Ugyanakkor ellenezték egyiküknek azt a kezdeményezését, hogy az amerikai tulajdont vigye önálló cégbe a Vodafone, mivel minden ilyen lépés felerősítené azt a piaci hangulatot, hogy előbb-utóbb eladják a részesedést, s ez gyengítené a britek alkupozícióját, ha tényleg ezt akarnák tenni.

Most azt mondotta a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin, hogy minden lehetőséget mérlegelnek az amerikai vagyonnal kapcsolatban, amely egyébként a Vodafone-csoport üzemi nyereségének bőven több mint 20 százalékát hozza. A Verizon Communication, a “közös ló” fő tulajdonosa többször is jelezte, hogy bármikor kivásárolná a Vodafone-t a Verizon Wirelessből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés