Connect with us

technokrata

Európában terjeszkedne a Lenovo

Dotkom

Európában terjeszkedne a Lenovo

A világ harmadik legnagyobb pc-gyártója, a kínai Lenovo Group Ltd.

tárgyalásokat folytat a hollandiai székhelyű Packard Bell BV megvásárlásáról – erősítette meg a sajtóértesüléseket a Lenovo szóvivője. Ha a Lenovo megszerezné az európai céget – amelynek értékét szakértők 800 millió dollárra becsülik –, akkor egy csapásra 86 százalékkal növelné a nyugat-európai piacokra irányuló exportját, és a régió pc-szállítóinak rangsorában a jelenlegi hatodik helyről – a Fujitsu-Siemenst megelőzve – a negyedikre ugrana. A földrajzi terjeszkedés mellett a piaci szegmensek szempontjából is kedvező lenne a Packard Bell megszerzése, mert ezzel a magánfelhasználók piacán erősítené pozícióit, amely az IDC informatikai piackutató cég adatai szerint tavaly háromszor olyan gyorsan nőtt, mint az üzleti felhasználók pc-piaca. A Lenovo, amely két évvel ezelőtt vette meg az amerikai IBM pc-gyártó üzletágát, a jövő év elején egy notebookcsalád és új asztali gépek piacra dobásával akar előretörni ebben a szegmensben.

A Packard Bell korábban az Egyesült Államok egyik vezető pc-gyártója volt, ám 1999-ben kivonult az amerikai piacról, hogy Európára koncentráljon. Mára erős pozíciókat szerzett Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban, összességében a világpiac 2 százalékát birtokolja, tavaly becslések szerint 1,5-2,0 milliárd euró árbevételre tett szert. A céget a japán NEC tavaly októberben adta el John Hui informatikai üzletembernek, aki tagja az USA harmadik legnagyobb pc-gyártója, a Gateway igazgatóságának, így egyes szakértők már azt találgatják, hogy esetleg erre a cégre is szemet vetett a Lenovo.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd