Connect with us

technokrata

64 bites Vistán is kifogástalan a NOD32

Dotkom

64 bites Vistán is kifogástalan a NOD32

A NOD32 hibátlanul teljesített.

A Virus Bulletin (VB) szakemberei a korábbi tapasztalatok alapján arra számítottak, hogy a még újnak számító platform – a 64 bites Windows Vista – az antivírus-gyártók egy részét elriasztja majd a megmérettetéstől. Így némiképp meglepetést okozott, hogy a startvonalra viszonylag nagyszámú, összességében 20 vírusirtó program állt fel. A teszt során a VB szakemberei egy 2007 áprilisában összeállított vírusadatbázisból indultak ki, ezt bővítették a manapság nagyobb kitöréseket produkáló, valamint a legújabb kórokozókkal. Az antivírus megoldások képességeinek még kifinomultabb feltérképezése érdekében a tesztfájlok közé népszerű, az internetről is letölthető otthoni, illetve üzleti programokat és alkalmazásfejlesztéshez kapcsolódó szoftvereket helyeztek el.

„A teszt során a legtöbb hibát a téves riasztások okozták.” – emelte ki a Virus Bulletin képviseletében John Hawes. A szakember meglepődésének adott hangot, a téves riasztásokat sok esetben ugyanis olyan programok okozták, melyek a legnagyobb szoftvergyűjtő oldalak toplistáin is szerepelnek.

A NOD32 antivírus rendszer ezúttal is 100 százalékos eredménnyel zárta a tesztet, miközben egyetlen téves riasztást sem adott. „Az újabb 100%-os eredmény – mely immár a 45. a sorban – bizonyítékul szolgál a NOD32 népszerűségének egyik fő okára, mégpedig arra, hogy a vírusirtó a különböző operációs rendszerek széles választékán képes megbízhatóan helytállni.” – mondta Csiszér Béla, a NOD32-t hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. Az Eset megoldása a napjainkban alkalmazott platformok széles spektrumán – az immár 12 éves Windows 95-től kezdve a legújabb, 64 bites Windows Vistáig – ugyanazt a magas szintű biztonságot nyújtja. Így a NOD32 az otthoni felhasználás mellett üzleti környezetben – akár a legújabb rendszerekre telepítve is – hatékony vírusvédelmet biztosít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd