Connect with us

technokrata

Stagnáló Telekom-profitot vár a piac

Dotkom

Stagnáló Telekom-profitot vár a piac

Szerény árbevétel-növekedésre és stagnáló nettó eredményre számít a piac a Telekom holnap megjelenő gyorsjelentésében – derül ki a lapunk által készített konszenzusból.

A Magyar Telekom augusztus 9-ei gyorsjelentése valószínűleg nem fogja alapjaiban átrendezni a társaságról alkotott képet, nagy változások nem valószínűek – hangsúlyozták a lapunk által megkérdezett szakértők. A kilenc elemző megkeresésével készített konszenzusunk szerint a telekomcég 2007 második negyedévében 167,7 milliárd forintos árbevételt ért el, ami szerény négy százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. (Az árbevétel növekedése elsősorban az új leányvállalatok – KFKI, T-Systems Hungary – konszolidálásának köszönhető.) Az EBITDA az elemzők szerint 65 milliárd forint lehet, míg a nettó profit 18,0 milliárd forintot tehet ki az áprilistól júniusig terjedő időszakban – utóbbi két eredmény lényegében stagnálást jelentene a bázisidőszakhoz képest. A szakemberek többsége arra számít, hogy alapvetően az előző negyedév folyamatai köszönnek majd vissza a csütörtöki jelentésben is, a vezetékes üzletág várhatóan tovább erodálódott – egyes elemzők itt két számjegyű árbevétel-csökkenésre számítanak –, amit az internet szegmens növekedése kompenzálhatott. A mobil üzletággal kapcsolatban a szakemberek zöme kismértékű, egy számjegyű növekedést vár. A pici szereplőket vélhetően nem is elsősorban a mindössze néhány százalékos árbevétel- és profitváltozások, sokkal inkább a várhatóan ősszel nyilvánosságra kerülő új stratégia érdekelheti. Ennek elemei lehetnek létszámleépítések, szervezeti egységek átalakítása, ami – bár azonnali költségekkel jár – középtávon jó néhány milliárd forintnyi költségmegtakarítást jelenthet. Az új stratégia részleteinek megismeréséig – amennyiben nem hoz nyilvánosságra valami egészen meglepőt a cég – az árfolyamot valószínűleg a globális részvénypiaci események és az állampapírhozamok változásai mozgathatják majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd