Connect with us

technokrata

Megúszta a megabírságot a Microsoft

Dotkom

Megúszta a megabírságot a Microsoft

Az Egyesült Államok fellebbviteli bíróságának döntése értelmében a Microsoft Corp.

-nak nem kell kifizetnie azt az 1,52 milliárdos büntetést, amit februárban szabott ki rá az első fokon eljáró bíróság, mivel úgy találta, hogy a szoftvercég jogtalanul használja az Alcatel-Lucent két szabadalmi védettség alatt álló technológiáját. A Microsoft azzal érvelt a vád ellen, hogy a Windows Media Player szoftverben használt, az mp3-as fájlok lejátszását lehetővé tevő megoldások használati jogát a német Fraunhofer társaságtól vette, ezért fellebbezett a döntés ellen. Ennek nyomán a másodfokon eljáró bíró neki adott igazat, mivel az egyik technológia valóban a német kutatóintézet, illetve a felperes közös szabadalmi védettsége alatt áll, ezért azt érvényes licenc alapján használja a Microsoft. Így viszont a korábban kiszabott – a szabadalmi ügyek történetében egyébként rekordnak számító – büntetés nem tartható, hiszen a bizonyítékok alapján nem a felperes az ügy egyértelmű nyertese – állítja a bíró indoklásában.

A Microsoft természetesen üdvözölte a döntést, amellyel egyelőre elhárult az a lehetőség, hogy az Alcatel-Lucent kártérítést kérjen minden olyan szoftver- és hardvergyártótól, amely a Fraunhofertől szerezte meg mp3-as szoftvere kritikus technológiáját. Ez szakértők szerint több száz vállalatot érinthetne, többek között az Apple Computer Inc.-t és a Sony Corp.-ot is. A hoppon maradt felperes azonban közölte, hogy fellebbez a döntés ellen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd