Connect with us

technokrata

Fokozottan veszélyeztetett fajta a magyar kkv

Dotkom

Fokozottan veszélyeztetett fajta a magyar kkv

A Noreg üzletbiztonsági felmérésének összesítése szerint a magyarországi kis- és középvállalatoknak (kkv) sokat kell még fejlődniük az informatikai biztonság területén a talpon maradáshoz.

Az információbiztonsággal foglalkozó Noreg Kft. közzétette Magyarország üzletbiztonsági térképét, amely a Noreg webes üzletbiztonsági kérdőívének adatai alapján készült. A felmérés eredményeit a cég a BellResearch piackutató közreműködésével minden megyére és az egész országra vonatkozóan összesítette és reprezentatívvá tette a kis- és középvállalatokra. Magyarország üzletbiztonsági térképe (lásd ábránkat) azt mutatja meg, hogy a kkv-k informatikai rendszere milyen fenyegetettségnek van kitéve és milyen it-biztonsági rendszerek lennének szükségesek a biztonságos üzletmenethez. A felmérés szerint a kkv-k Magyarországon átlagosan 4,12-es eredményt értek el a Noreg-féle biztonsági skálán, ahol az 1-es szint a legkisebb sérülékenységi fokozat, az 5-ös a legnagyobb. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok informatikai rendszere üzletbiztonsági szempontból fokozott veszélyeztetettségnek van kitéve, hiszen az információ és annak folyamatos, biztonságos rendelkezésre állása ma már az üzletvitel részét képezi. Bár ezen vállalatok esetében ajánlott az informatikai rendszer és az elektronikusan tárolt információk védelmére magas szintű megoldásokat alkalmazni, ezt ma még csak kevés kkv teheti meg.„A Noreg Üzletbiztonsági Kalkulátor eredményei azt bizonyítják, hogy bár a döntéshozók többnyire tisztában vannak vele, hogy informatikai rendszerük kiemelkedően fontos és sokszor alapvetően szükséges ahhoz, hogy vállalkozásuk jól működjön, korántsem élnek azon eszközök és megoldások használatával, amelyekkel üzleti adataik elvesztésének kockázatát reális ráfordítással a lehető legkisebbre csökkenthetik” – mondta Kőrös Zsolt, a kft. ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd