Connect with us

technokrata

Erősíti védelmét a TeszVesz

Dotkom

Erősíti védelmét a TeszVesz

Az elmúlt hónap végén újabb biztonsági elemmel bővült a 300 ezer felhasználót kiszolgáló TeszVesz.

hu – jelentette be az aukciós portál tulajdonosa, a Sanoma Budapest Zrt. A közlemény szerint a magyarországi internetes aukciós portálok közül elsőként itt vezették be a biztonságos, hitelesített kapcsolaton történő böngészést: a bejelentkezéskor a felhasználók adatai SSL 3.0-s, 128 bites, magas szintű titkosítással ellátott kapcsolaton keresztül továbbítódnak.

A közlemény szerint a TeszVesz nagy hangsúlyt helyez a biztonságos aukciózásra, számos olyan megoldást vezetett be, amelyek segítenek megakadályozni az esetleges visszaéléseket. Ezek közé tartozik a felhasználók elérhetőségeinek vizsgálata. A folyamat során az oldal adminisztrátorai ellenőrzik a felhasználók által megadott regisztrációs adatokat, így csak az tud eladást kezdeményezni, akiről megbizonyosodott, hogy elérhetőségei valósak. A portál üzemeltetői emellett különös figyelmet fordítanak a nem megengedett termékek kiszűrésére is. A TeszVesz által biztosított egyedi biztonsági megoldásoknak köszönhetően nagyobb értékű visszaélés még nem fordult elő az oldalon – olvasható a közleményben.

A TLS még fejlettebbA már több éve elterjedt SSL 3.0-t úgy tervezték, hogy sokféle titkosítási, ujjlenyomat- és aláírás-készítési algoritmussal működjön együtt. Az SSL 3.0-t az Internet Engineering Task Force (IETF) fejleszti tovább, és a Transaction Layer Security (TLS – tranzakciós rétegbiztonság) nevet adta neki. A TLS-protokoll lényegében az SSL 3.1-es változatának felel meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek