Connect with us

technokrata

Aki netbankol, annak több a szabadideje

Dotkom

Aki netbankol, annak több a szabadideje

Egy friss felmérés szerint az emberek életét az internetes tevékenységek közül az online bankolás könnyíti meg leginkább, állítólag heti öt órát megspórolva.

A Harris Interactive (USA) friss felmérése azt állapította meg, hogy az amerikai felhasználók az online bankolást jelölték meg az elso számú internetes tevékenységként, amely megkönnyíti életüket. A Symantec megbízásából készült elemzés szerint a válaszadók 86 százaléka hetente mintegy öt órát takarít meg az online bankolással, és 21 százalékuknál teljes egészében kiváltja a bankba járást.

A KutatóCentrum a Symantec megbízásából idén 572 fo megkérdezésével Magyarországon végzett kutatást a magyar felhasználók online vásárlási és bankolási szokásairól a személyes adatok biztonságának témakörét vizsgálva. Annak ellenére, hogy Magyarországon is egyre no azok száma, akik banki és egyéb pénzügyeiket az interneten bonyolítják, a felhasználók bizalmatlanabbak, mint az amerikaiak. A magyar válaszadók 43 százaléka nyilatkozott úgy, hogy használja az internetes bankolási lehetoségeket.

Az e-banking elutasításának elsodleges oka a bizalmatlanság, illetve a személyes adatokhoz való illetéktelen hozzáféréstol való félelem, amely a válaszadók több mint 90 százalékára jellemzo. Ezek mellett lényegesen kisebb arányban fordulnak elo olyan indokok, amelyek a tapasztalatlanságot, illetve a lehetoségek hiányát jelölik meg az online bankolás mellozésének magyarázataként. Pozitívumként a gyorsaságot, kényelmet, valamint a banki nyitva tartástól való függetlenséget jelölték meg az online bankolás hívei, csakúgy, mint az amerikai felhasználók.

Nem tudjuk, mi a biztonsági megoldás
A magyar válaszadók 30 százaléka egyáltalán nem használ semmilyen „biztonsági megoldást”. Mivel azonban vírusirtót, illetve tuzfalat 95 és 86 százalékuk használ, arra a következtetésre lehet jutni, hogy a válaszadók nem tudják egyértelmuen meghatározni, mit jelent a „biztonsági megoldás” kifejezés. Egyöntetu a válaszadók véleménye: a biztonságról elsosorban az oldal üzemeltetojének kell gondoskodnia, a felhasználók saját felelosségüket ezen a téren elhanyagolhatónak tartják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd