Connect with us

technokrata

Mivel könnyíti meg legjobban az életünket az Internet?

Dotkom

Mivel könnyíti meg legjobban az életünket az Internet?

Heti öt órával több jut arra, amire szeretnénk.

A Harris Interactive 2007-es USA-beli felmérése, mely a Symantec megbízásából készült, azt állapította meg, hogy a felhasználók az online bankolást jelölték meg az elsőszámú internetes tevékenységként, amely megkönnyíti ëCetüket. A válaszadók 86 százaléka szerint hetente mintegy öt órát takarítanak meg az online bankolással, és csaknem egyötödük (21 százalék) számára teljes egészében kiváltja a személyes bankba járást. A felmérés azt is megállapította, hogy a személyes információk biztonságát érintő kérdésekben az ügyfelek elsősorban a pénzintézetektől (54 százalékban) és az olyan biztonsági szoftvereket gyártó vállalatoktól, mint a Symantec (29 százalékban) várnak segítséget és tanácsot.

A KutatóCentrum a Symantec megbízásából 2007. április végén 572 fő megkérdezésével Magyarországon is végzett kutatást végzett a magyar felhasználók online vásárlási és bankolási szokásairól a személyes adatok biztonságának témakörére fókuszálva. Bár hazánkban is egyre nő azok száma, akik banki és egyéb pénzügyeiket az interneten bonyolítják, a magyar felhasználók még bizalmatlanabbak, mint az amerikaiak, a válaszadók 43%-a nyilatkozott úgy, használja az internetes bankolási lehetőségeket. Az e-banking elutasításának elsődleges oka a bizalmatlanság, illetve a személyes adatokhoz való illetéktelen hozzáféréstől való félelem, amely a válaszadók több mint 90 százalékára jellemző. Ezek mellett csak lényegesen kisebb arányban fordulnak elő olyan indokok, amelyek a tapasztalatlanságot, illetve a lehetőségek hiányát jelölik meg az online bankolás mellőzésének magyarázataként. Pozitívumként a gyorsaságot, kényelmet, valamint a banki nyitva tartástól való függetlenséget jelölték meg az online bankolás hívei, csakúgy, mint az amerikai felhasználók.

A válaszadók 30%-a egyáltalán nem használ semmilyen biztonsági megoldást. Mivel azonban mind a vírusvédelmet (95%), mind pedig a tűzfalas védelmet (86%) a megkérdezettek döntő többsége használja, arra a következtetésre lehet jutni, hogy a válaszadók nem tudják egyértelműen meghatározni, hogy mit foglal magába a „biztonsági megoldás” kifejezés. Egyöntetű az a vélemény, hogy a biztonságról elsősorban az oldal üzemeltetőjének kell gondoskodnia, a felhasználók saját felelősségüket ezen a téren elhanyagolhatónak tartják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd