Connect with us

technokrata

Még okosabb mobilok a Nokiától

Dotkom

Még okosabb mobilok a Nokiától

A Nokia a Microsoft szerzői jogvédelmi szoftverével erősíti meg saját szórakoztató tartalmakat, zenéket, videókat kezelő programját.

A Nokia megállapodott a Microsofttal, hogy licencdíjért cserébe beépíti S60 mobiltelefonos szoftverébe a redmondiak PlayReady szerzői jogvédelmi (DRM) programját. Utóbbi lehetővé teszi a mobilosoknak, hogy telefonjaikon PC-iken és más elektronikus eszközeiken megosszák egymással a jogvédett tartalmakat – zenéket, videojátékokat, videókat. Az S60 sok Nokia-készüléken fut, emellett az LG Electronics és a Samsung Electronics is használja mobiltelefonjain. Sajátos módon a Microsoft Windows Mobile szoftvere számít az S60 legnagyobb piaci versenytársának.

A két cég 2005-ben egyezett meg a Windows Media Player Nokia-telefonokON való használatáról, mivel mindketten nagy fantáziát látnak a mobilinternetezésben, -zeneletöltésben, -videózásban, illetve a mobiltévében. Várhatóan ez fog pénzt hozni a szolgáltatóknak, miután a brutális verseny miatt a készülékeket és a beszédtovábbítást kénytelenek egyre olcsóbban adni. Az S60 ennek megfelelően egyre több Nokia-telefonban jelenik meg az idén és jövőre.

Ezt támasztja alá, hogy a mobiltelefonos szórakoztató tartalmak piacának értéke a jelenlegi 18,8 milliárd dollárról 38 milliárdra nő 2011-ig – állítja az Informa piackutató. A Nokia a várakozások szerint hamarosan online mobilzene-, mobilvideo-áruházat nyit – ehhez nyújthat segítséget a jogvédelmi szoftver licencelése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd