Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még okosabb mobilok a Nokiától

Dotkom

Még okosabb mobilok a Nokiától

A Nokia a Microsoft szerzői jogvédelmi szoftverével erősíti meg saját szórakoztató tartalmakat, zenéket, videókat kezelő programját.

A Nokia megállapodott a Microsofttal, hogy licencdíjért cserébe beépíti S60 mobiltelefonos szoftverébe a redmondiak PlayReady szerzői jogvédelmi (DRM) programját. Utóbbi lehetővé teszi a mobilosoknak, hogy telefonjaikon PC-iken és más elektronikus eszközeiken megosszák egymással a jogvédett tartalmakat – zenéket, videojátékokat, videókat. Az S60 sok Nokia-készüléken fut, emellett az LG Electronics és a Samsung Electronics is használja mobiltelefonjain. Sajátos módon a Microsoft Windows Mobile szoftvere számít az S60 legnagyobb piaci versenytársának.

A két cég 2005-ben egyezett meg a Windows Media Player Nokia-telefonokON való használatáról, mivel mindketten nagy fantáziát látnak a mobilinternetezésben, -zeneletöltésben, -videózásban, illetve a mobiltévében. Várhatóan ez fog pénzt hozni a szolgáltatóknak, miután a brutális verseny miatt a készülékeket és a beszédtovábbítást kénytelenek egyre olcsóbban adni. Az S60 ennek megfelelően egyre több Nokia-telefonban jelenik meg az idén és jövőre.

Ezt támasztja alá, hogy a mobiltelefonos szórakoztató tartalmak piacának értéke a jelenlegi 18,8 milliárd dollárról 38 milliárdra nő 2011-ig – állítja az Informa piackutató. A Nokia a várakozások szerint hamarosan online mobilzene-, mobilvideo-áruházat nyit – ehhez nyújthat segítséget a jogvédelmi szoftver licencelése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés