Connect with us

technokrata

30 év börtön spammelésért

Dotkom

30 év börtön spammelésért

Közel másfél tucat elkobzott kocsit aukciózott el már a rendőrség.

Még az AOL fogta évekkel ezelőtt perbe Christopher William Smith-t, a Minnesota-i „gyógyszerkirályt”. Az amerikai férfi éveken keresztül küldte levélszemetét szerte az Interneten, melyben különböző gyógyszerek online beszere91etőségét hirdette. Nemrég azonban az állami bíróságon folyó ügyet vezető szövetségi bíró határozottan és kíméletlenül pontot tett a férfi pályafutására: a spammer bűnösnek találtatott. A bíró úgy döntött, hogy a különösen nagy értékű – becslések szerint több mint 24 millió dolláros forgalmat eredményező – törvénysértés miatt példát statuál: 30 évnyi szabadságvesztést rótt ki Smith-re.

Az amerikai hatóságok még 2005-ben kattintották rá a bilincset az amerikai spammer csuklóira. Mindez azért következett be, mert XPress Pharmacy nevű vállalkozását egy korábbi felszólításnak eleget nem téve nem zárta be, csupán elköltöztette. Smith ugyanis úgy gondolta, hogy a Dominikai Köztársaság ideális hely lesz online üzérkedésének hátteréhez – ezzel azonban az USA-beli rendőrök nem értettek egyet.

Először az AOL tett panaszt a spammer miatt – a férfi az Internet-szolgáltató előfizetőinek milliárdszámra küldte a szemét e-mailjeit. A legnépszerűbbek a viagrás levelek voltak, de kínált pornográf tartalmakat, kábeltévés dekódolókat és pénisznövelő pirulákat is. Az ISP emiatt egy 5,3 millió dolláros kártérítési pert akasztott Smith nyakába, a 2004-es Can-Spam Act törvény megsértése miatt. Az USA-ban ugyanis már 3 éve létezik az a szabályozás, mely szerint a nem kívánt elektronikus levelet küldőket akár szabadságkorlátozással is lehet büntetni.

A mostani ítélet kimondása előtt is sokat tettek már a hatóságok azért, hogy Smith ne érezze magát annyira nyeregben – több mint 17 kocsiját foglalták le, és adták el egy tavalyi aukción, amiből 1,6 millió dolláros bevételre sikerült szert tenni. A három évtizedes szabadságvesztés azonban olyan büntetés, amit nem fog egyhamar elfelejteni a „gyógyszerkirály”.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd