Connect with us

technokrata

Veszélyes lett netezni

Dotkom

Veszélyes lett netezni

A nyilvános wi-fi hotspotok használata mára számos veszélyt hordoz a felhasználóra nézve – derült ki a Black Hat legutóbbi konferenciáján.

A Black Hat konferencia biztonsági szakembereinek bemutatója alapján úgy tűnik, a wi-fi hotspotok közelében – a megfelelő eszközök birtokában – mára könnyűvé vált a felhasználók adatainak levegőben történő eltérítése. A támadás során a hacker ellopja az azonosításra szolgáló cookie fájlokat, amely hozzáférést biztosíthat a felhasználó e-mail üzeneteihez, és az általa fenntartott oldalakhoz. A szakemberek ezt a technológiát egy Gmail postafiók feltörésével illusztrálták.

Az új programok – a Hamster és a Ferret – megkerülik a titkosított oldalakon keresztül küldött, kódolt információkat, ám a kódolatlan szöveges fájlokat figyelik és “elrabolják” a wi-fi hotspotokon. A támadó ugyan nem tudja megváltoztatni a jelszót, vagy a fiók beállításait, ám ezeken felül ugyanolyan jogosultsága van, mint a jogos felhasználónak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd