Connect with us

technokrata

A kijátszhatatlan azonosítás

Dotkom

A kijátszhatatlan azonosítás

Új megoldás a kéz érmintázatának felismerésében.

A Siemens IT megoldások és szolgáltatások ágazata, valamint a Fujitsu Limited üzleti együttműködést jelentettek be, amelynek célja, hogy a Fujitsu által kifejlesztett, a kéz ereinek szkennelésén alapuló „PalmSecure” autentikációs rendszerét a Siemens SIS „ID Center” biometrikus szoftverével kombinálva új biometrikus IT megoldást hozzanak létre személyek felismerésére, illetve azonosítására. A megoldás azon alapul, hogy a tenyér bőre alatt futó erek az egyénre kizárólagosan jellemző egyedi mintázatot mutatnak. A tenyeret direkt kontakt nélkül, infravörös szkennerrel lehet letapogatni. Ez az eljárás teljesen higiénikus, ezért különösen kórházakban és a gyakorta és sokak által használt készülékek (mint például ATM-ek) esetében különös jelentőségük lehet.

A szkennelés során az infravörös-közeli sugarakkal, néhány centiméter távolságból pásztázzák végig a tenyeret, másodpercek alatt azonosítva „tulajdonosát”. Az eljárás során a rögzített mintázatot a vizsgált személy előre felvett mintázatával vetik egybe. Mivel az erek a bőr alatt húzódnak, gyakorlatilag lehetetlen meghamisítani az azonosságot, mivel a letapogatást az sem zavarja, ha a bőr szennyezett, ellentétben az ujjlenyomattal, amelyet szennyeződés vagy az ujj sérülése eltorzíthat.

A Fujitsu a „PalmSecure”-t bankokban, kórházakban, egyetemeken és hatósági létesítményekben kínálja személyek autentikálására. A Siemens „ID Center” biometrikus szoftverét, amely a személyekről rögzített adatok rendkívül biztonságos kezelését teszi lehetővé, világszerte már számos ügyfélnél installálták a közszolgálat, egészségügy és ipar területein. A Siemensszel való biometrikus partneri viszony révén a Fujitsu számára megnyílik különösen az európai piac, míg a Siemens a kooperáció révén új komponenssel bővítheti biometrikus autentikációs kínálatát, melybe eddig az arc, szivárványhártya és az ujjlenyomat felismerése tartozott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd