Connect with us

technokrata

Tündöklő siker a Nokiánál – 13 másodpercenként elkel egy telefon

Dotkom

Tündöklő siker a Nokiánál – 13 másodpercenként elkel egy telefon

A Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója csütörtökön hozta nyilvánosságra impozáns negyedéves jelentését.

Az elmúlt öt negyedév során a Nokia profitja közel kétszeresére emelkedett, valamint az eladások, a Motorola piaci részesedésének elhalászása révén rekordértékűre nőttek. A finn cég második negyedéves profitja részvényenként 72 centre, összesen 2,83 milliárd euróra nőtt a Nokia és a Siemens áprilisi hálózatok konszolidációját követő 1,88 milliárd eurós könyvelési kiigazítás révén. A bevételek 28 százalékkal, 12,59 milliárd euróra nőttek.

A Nokia piaci részesedése 38 százalékkal nőtt, az új N95-ös és 6300-as modellek kiszorították a piacról a negyedévben veszteséges Motorola rivális Razr készülékeit. A cég vezérigazgatója közölte, a következő két esztendőben évi 1,5 milliárd eurót akarnak megtakarítani 9000 munkahely felszámolásával.

A másodpercenként 13 mobiltelefont eladó Nokia mindhárom hordozható készüléktípusánál – a mobiltelefonokkal, a multimédiás és a vállalati készülékeivel – növelni tudta üzemi nyereségét mind az egy évvel ezelőtti azonos időszakra, mind az előző negyedévre vonatkozóan. Az előző negyedben 36 százalékos piaci részesedéssel bíró cég a második negyedévben 2 százalékot halászott el legnagyobb riválisa, a Motorola elől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek