Connect with us

technokrata

Szigorúan ellenőrzött mobiltarifák

Dotkom

Szigorúan ellenőrzött mobiltarifák

Az Európai Unió roamingrendeletének megfelelően, a magyarországi mobilszolgáltatók ismertették új, csökkentett barangolási díjaikat.

A hazai piacon jelenlévő három szolgáltató, a T-mobile, a Pannon GSM és a Vodafone azonos összegben – éppen az EU által megszabott plafon alatt – határozta meg a külföldi utazások során alkalmazható eurótarifákat. Ennek értelmében a magyar mobiltelefonálóknak az EU területén belül percenként 144 Ft-ot kell majd fizetniük hívások kezdeményezésekor, míg a hívás fogadása más uniós országokban egységesen 70,80 Ft lesz percenként mindhárom szolgáltatónál – számolt be az EUvonal.hu.

Az olcsóbb tarifák igénybevételéhez a mobiltelefonálóknak nem kell külön regisztrálniuk, a szolgáltatók automatikusan alkalmazzák a bevezetés időpontjától a kedvezőbb percdíjakat. Az uniós rendelet szerint augusztus elsejétől bevezetendő új tarifákra történő átállás legvégső időpontja szeptember 30. A három szolgáltató közül egyedül a Vodafone hozta előre a bevezetés időpontját, míg a másik két cég csak a nyári szezon után (augusztus 29-től) alkalmazza a csökkentett díjakat. Kóka János gazdasági miniszter az MTI-nek nyilatkozva elmondta: továbbra is azt várja a magyarországi mobilszolgáltatóktól, hogy ne húzzák az időt és az ügyfelek érdekében haladéktalanul térjenek át az új, olcsóbb EU-tarifákra. Kóka szerint hamarosan a külföldi mobiltelefonálás piacán is beindulhat a verseny, akár úgy, hogy a társaságok különböző roamingcsomagokat alakítanak ki. A miniszter ismét felkérte a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökét, hogy ellenőrizze a cégek tarifaképzését és ha szükséges, szigorúan szankcionáljon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek