Connect with us

technokrata

Szigorúan ellenőrzött mobiltarifák

Dotkom

Szigorúan ellenőrzött mobiltarifák

Az Európai Unió roamingrendeletének megfelelően, a magyarországi mobilszolgáltatók ismertették új, csökkentett barangolási díjaikat.

A hazai piacon jelenlévő három szolgáltató, a T-mobile, a Pannon GSM és a Vodafone azonos összegben – éppen az EU által megszabott plafon alatt – határozta meg a külföldi utazások során alkalmazható eurótarifákat. Ennek értelmében a magyar mobiltelefonálóknak az EU területén belül percenként 144 Ft-ot kell majd fizetniük hívások kezdeményezésekor, míg a hívás fogadása más uniós országokban egységesen 70,80 Ft lesz percenként mindhárom szolgáltatónál – számolt be az EUvonal.hu.

Az olcsóbb tarifák igénybevételéhez a mobiltelefonálóknak nem kell külön regisztrálniuk, a szolgáltatók automatikusan alkalmazzák a bevezetés időpontjától a kedvezőbb percdíjakat. Az uniós rendelet szerint augusztus elsejétől bevezetendő új tarifákra történő átállás legvégső időpontja szeptember 30. A három szolgáltató közül egyedül a Vodafone hozta előre a bevezetés időpontját, míg a másik két cég csak a nyári szezon után (augusztus 29-től) alkalmazza a csökkentett díjakat. Kóka János gazdasági miniszter az MTI-nek nyilatkozva elmondta: továbbra is azt várja a magyarországi mobilszolgáltatóktól, hogy ne húzzák az időt és az ügyfelek érdekében haladéktalanul térjenek át az új, olcsóbb EU-tarifákra. Kóka szerint hamarosan a külföldi mobiltelefonálás piacán is beindulhat a verseny, akár úgy, hogy a társaságok különböző roamingcsomagokat alakítanak ki. A miniszter ismét felkérte a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökét, hogy ellenőrizze a cégek tarifaképzését és ha szükséges, szigorúan szankcionáljon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd