Connect with us

technokrata

LCD-tévépark, 120 hektáron

Dotkom

LCD-tévépark, 120 hektáron

Olyan ipari parkot létesít a japán Sharp, amelyben szinte kizárólag lapos tévéket fognak gyártani, leírhatatlan mennyiségben.

A Sharp Corp. bejelentette, hogy társcégek bevonásával ipari parkot létesít szinte kizárólag LCD-televíziók gyártására. A beruházás ötmilliárd dollárba kerül – ennek kétharmada a Sharp, a többi a partner cégek büdzséjét terheli –, ám segítségével egy helyre telepíthetik a beszállítókat és végtermékgyártókat. Az előbbiek között jelezte részvételét két vezető üveggyár, az amerikai Corning Inc. és a japán Asahi Glass Co. – jelentette a Nihon Keizai Shimbun üzleti napilap.

A Sharp célja az, hogy a 120 hektáros gigakomplexumba telepített vertikum segítségével fokozza a lapos tévék gyártásának hatékonyságát, ami javíthatja versenyképességét az ágazat vezető cégével, a dél-koreai Samsunggal szemben. Az Oszaka tartományban felépülő ipari parkban 2009-től kezdődhet meg a termelés. A Sharp hallgatva az idők szavára nem csupán tévéket, hanem a kiváló minőségű napelemeket is fog gyártani az ipari parkban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák