Connect with us

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Szerverbérletben egyre erősebb a Sun
A Sun Microsystems Kft.

bejelentette, hogy a SunShop.hu onlineáruházon keresztül szerverbérleti szolgáltatást indított. A bérleti konstrukcióban négy konfiguráció érhető el, közülük a legkisebbnek a bérleti díja egyéves szerződés esetén havonta 41 ezer forint, kétéves szerződés kötésekor 32 ezer forint. „A nagy érdeklődést tükrözi az is, hogy a szerverbérleti konstrukció indulása óta, az elmúlt hónapban, öt szervert adtunk bérbe” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója. Európában is terjed a mobiltévézésAz európai szolgáltatók már felismerték a DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) előnyeit, hisz számos országban 15-nél is több próbaüzem indult el – olvasható az Accenture közleményében. A Forrester Research 2006-os felmérése szerint a mobil-tv népszerűsége már megelőzte a videóletöltését és a játékokét. A 3 Italia például tavaly júniusban indította el a DVB-H alapú mobiltévé-szolgáltatását, s néhány hónap alatt a szolgáltatás előfizetőinek száma meghaladta a százezret. A társaság 2007 végére már több mint félmillió előfizetővel számol. Az olasz felhasználók átlagosan fél–egy órát töltenek mobiltévézéssel, általában a várakozás idejét töltik ki vele, a leggyakrabban a hír- és sportadásokat választják – mondta el Somos Gábor, az Accenture szakértője.

Festéssel harcol az Oracle a rák ellenAz Oracle a világ leghosszabb festményének elkészítésével támogatja a leukémia kutatását – jelentette be a társaság. A vállalat 650 európai alkalmazottja – köztük a magyar leányvállalat nyolc munkatársa – a párizsi Disneylandben gyűlt össze, hogy elkészítse a 120 méteres festményt, amely tíz méterrel nagyobb az eddigi csúcstartónál. A világcsúcskísérlet célja, hogy pénz gyűjtsenek az Egyesült Királyságban működő, a leukémia és a hozzá kapcsolódó betegségek kutatását támogató alapítvány számára.

Deák Gábor a Megatrend élénDeák Gábor tölti be a Megatrend Zrt. vezérigazgatói posztját 2007 júliusától – jelentette be a társaság. A mérnök végzettségű szakember Ferenczy Imre utódja, aki az év elején távozott a vállalattól. Az új vezérigazgató kiválasztása azért is tartott viszonylag hosszú ideig, mert a társaság elnöke, K. Szabó Imre olyan szakembert keresett, aki a vállalat növekedési céljait is meg tudja valósítani. Deák Gábor hosszú éveket töltött a Videotonnál, a Számalknál, majd a Montana Kft. első ügyvezetője és résztulajdonosa volt. Közel egy évtizedig dolgozott saját cégében, a Kerorg Kft.-ben, legutóbb a KFKI IBIS Rt. vezérigazgatói posztját töltötte be. A Megatrend Zrt. az idén 2 milliárd forint bevételt és 330 millió forint nyereséget tervez. A vállalat tavaly 1,5 milliárd forint bevételt és 122 millió forint üzemi eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd forint árbevétel és 90 millió forint üzemi eredménnyel – olvasható a közleményben.

Tulajdonossá lépett elő Lengyel GyörgyAz AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. tulajdonosai a vállalat eredményes piaci terjeszkedésében betöltött szerepének elismeréseként a cég partnerévé választották Lengyel Györgyöt. Ezzel a tavalyi évet 3,4 milliárdos forgalommal záró cégcsoport tulajdonos-partnereinek száma ötre nőtt. Lengyel több mint öt évvel ezelőtt lépett be a társaságba, ahol a csoport technológiai fejlesztőcégében, az AAM Technologies Kft.-ben kezdett szakmai igazgatóként dolgozni, majd kereskedelmi igazgatóként folytatta pályáját. A 40 éves, mérnök-üzemgazdász végzettséggel rendelkező Lengyel 2001-ig – több mint 12 éven keresztül – a bankszektorban tevékenykedett. Operatív vezetőként – a pénzintézetek eredményes privatizációját megelőzően – részt vett a Magyar Hitel Bank és a Postabank informatikai alkalmazásainak centralizációjában és konszolidációjában.

Pointsec titkosítóprogram, immár magyarul isA napokban megjelent Pointsec PC 6.2-es verziója immár hivatalosan is támogatja a magyar nyelvet – jelentette be a magyarországi forgalmazó, a filter:max Kft. A társaság közleménye szerint ez az első pc-titkosító megoldás, amely magyar nyelven kommunikál és kezeli a magyar billentyűzetet, illetve az ékezetes betűket. Az új verzió a Windows Vista támogatásán túl számos új funkciót is tartalmaz, többek között Tablet-pc-ken is elérhetővé vált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom