Connect with us

A Vodafone megelőzte a T-Mobile-t és a Pannont

A Vodafone megelőzte a T-Mobile-t és a Pannont

Dotkom

A Vodafone megelőzte a T-Mobile-t és a Pannont

A Vodafone Magyarország versenytársai előtt 29 nappal, már augusztus 1-jétől bevezeti az új uniós roamingtarifákat, amelyek megegyeznek a T-Mobile és a Pannon jövőbeli áraival – jelentette be Beck György, a társaság vezérigazgatója egy keddi tájékoztatón.

A Vodafone előfizetői mától az Európai Unióban (külföldről) percenként 144 forintért indíthatnak hívásokat, míg a hívásfogadás bruttó díja 70,80 forint minden napszakban, időszakban és uniós hálózatban. Az új tarifát automatikusan kapják meg az ügyfelek. A szerződéses előfizetőknél a rendszerben már aktiválták az olcsóbb tarifákat, a kártyás ügyfelek esetében ez folyamatosan történik, de aki jelzi, hogy külföldre készül, s onnan telefonálna, annak azonnal megteszik ezt. Beck lapunk kérdésére elmondta: nem számít arra, hogy e lépés nyomán sok előfizető pártolna át a Vodafone-hoz, s azzal is tisztában vannak, hogy roamingbevételeik e hónapban – arányaiban is – alacsonyabbak lesznek a másik két szolgáltatóéinál. Ennek kapcsán úgy fogalmazott: tudomásul kell venni, hogy ez a pénz kikerül a rendszerből. E döntésnek alapvetően az volt a célja, hogy a társaság imázsát hosszú távon erősítsék – tette hozzá Beck, aki elmondta, hogy a magyarországi cég saját döntése volt az említett időpont, s az független a csoport más vállalkozásainak erre vonatkozó határozatától. Az nem derült ki, mennyit veszít e lépésével a Vodafone. Beck úgy fogalmazott, hogy bár meg fogják érezni, ez nem jelent különösebb nehézséget a cégnek, amely nem készül arra, hogy az így kieső bevételt más csatornán visszaszerezze. A szolgáltatók kieső bevételeit kompenzálhatja az, hogy az emberek várhatóan többet telefonálnak majd külföldről. A Vodafone Magyarország roamingügyfeleinek száma 20 százalékkal nőtt, éves romaingbevétele mintegy nyolc százaléka a társaság teljes bevételének, ami információink szerint 120 milliárdos nagyságrendű. Beck elmondta, hogy a Vodafone-nál életben marad az úgynevezett Passport-csomag, ennek előfizetői a későbbiekben eldönthetik, hogy ezt vagy az uniós roamingtarifát használják-e. (A Passport révén 300 forintos induló tarifa – kapcsolási díj – után az otthoni percdíjjal beszélhet a mobiltelefon-előfizető.) Beck szerint a Passport-tarifacsomag a hosszabb, legalább 6-8 perces beszélgetést indítók számára továbbra is kedvezőbb marad, mint az uniós roamingdíj. Újdonság továbbá, hogy a Passport-tarifát kiterjesztették Horvátországra és Törökországra, s dolgoznak a további, unión kívüli bővítésen is. A roamingdíj mérséklését eredményező uniós rendelet szerint a szolgáltatóknak idővel tovább kell mérsékelniük tarifáikat, a következő időpontról azonban egyelőre nem kívánt tájékoztatni Beck.

Július 26-ától a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják sms-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat. (A T-Mobile és a Pannon ezt már tavaly óta biztosítja.) A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel. Tavaly az sms-ben vásárolt matricák az összforgalom 6,37 százalékát tették ki, 2007 első félévében arányuk 7,49 százalékra nőtt.Szólj hozzá!

Dotkom

A Vodafone megelőzte a T-Mobile-t és a Pannont

A Vodafone Magyarország versenytársai előtt 29 nappal, vagyis már augusztus 1-jétől bevezeti az új uniós roamingtarifákat, amelyek ugyanakkor megegyeznek a T-Mobile és a Pannon jövőbeli áraival – jelentette be Beck György, a társaság vezérigazgatója.

A Vodafone előfizetői tehát holnaptól az EU-ban (külföldről) percenként 144 forintért indíthatnak hívásokat, míg a hívásfogadás bruttó díja 70,80 forint. Beck a NAPI Online kérdésére elmondta: nem számít arra, hogy e lépés nyomán sok előfizető pártolna át a Vodafone-hoz, s azzal is tisztában vannak, hogy bevételeik e hónapban alacsonyabbak lesznek a másik két szolgáltatóhoz viszonyítva. E döntésnek alapvetően az volt a célja, hogy a cég imázsát hosszú távon erősítsék – tette hozzá. A Vodafone-nál emellett továbbra is életben marad az ún. Passport-csomag – ennek előfizetői a későbbiekben eldönthetik, hogy ezt vagy az uniós roamingtarifát használják-e. (A Passport révén 300 forintos indulótarifa után az otthoni percdíjjal beszélhet a mobiltelefon-előfizető.) Beck szerint a Passport-tarifacsomag a hosszabb, legalább 6-8 perces beszélgetést indítók számára továbbra is kedvezőbb marad, mint az uniós roamingdíj.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom