Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megbukott a szupermobil?

Dotkom

Megbukott a szupermobil?

Egy felhasználó beperelte szupermobilja gyártóját, mert nem tájékoztatta arról, hogy az iPhone akkuját csak szakszervizben lehet kicserélni.

José Trujillo magánember pert indított az Apple és az AT&T, az iPhone gyártója és a készülék mobilszolgáltatója ellen, mert az iPhone-jához adott használati utasításban nem tájékoztatták arról, hogy a szerkezet akkumulátora rögzített és meghatározott számú töltés után csak szakszervizben cserélhető. Ez pluszkiadással jár, továbbá a csere idejére nélkülöznie kell szupermobilját – panaszolja. A CNNMoney tudósításában látható a peranyag egy része, amelyből kitűnik, hogy 300 töltés után esedékes a csere, ami nagyjából azt jelenti, hogy minden évben el kell vándorolniuk az iphone-osoknak egy szervizbe, ahol jó pénzért kicserélik készülékük akkumulátorát.

Az internetes honlapon, ahol megjelent a hír, szinte kivétel nélkül dühödt reagálások kommentálták azt, igaz, néhányan a pereskedő mellé állt jogászokat küldik a pokolba. Szakújságírók utánajártak, hogy az Apple bármely reklámjában vagy tájékoztató anyagában, vagy akár Steve Jobs cégvezető iPhone-prezentációin szerepelt-e a készülék ezen gyengéje. Azt találták, hogy nem. Egy forrást találtak, amely megemlíti a dolgot: a Foundation for Consumer and Taxpayer Rights fogyasztóvédő civil szervezet már az iPhone megjelenése után egy héttel megfogalmazta a rögzített akkuról szóló tájékoztatás hiányával kapcsolatos kifogásait. Mint kiderült magánbeszélgetésekben az AT&T szakemberei is sajnálkoztak a berendezés eme amatőr hiányossága miatt.

Az iPhone akkuja egyébként a fejlesztő tájékoztatása szerint az alatt a fél év alatt is sokat fejlődött, ami januári bemutatkozása és júniusi boltokba kerülése között eltelt. A gyártó szerint 8 óra beszélgetési, 6 óra internetezési, 7 óra videózási és 24 óra zenehallgatási időt biztosít egy feltöltéssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés