Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple: viszik, mint a cukrot

Dotkom

Apple: viszik, mint a cukrot

Az Apple Inc. szerdán nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves gyorsjelentése 73 százalékos profitnövekedésről számol be az előző év azonos időszakához képest.

A Macintosh számítógépek iránti kereslet növekedésének köszönhetően a cég eladásai növekedtek, a részvényei egyre erősebb zöldbe fordultak, 9,6 százalékos kereskedelmi áremelkedést regisztrálva. A vállalat nyereséghányada is nőtt a csökkenő alkatrészárak és a növekvő fogyasztási árak következtében. A bruttó margin 36,9 százalékosra nőtt az előző negyedév 35,1 százalékához képest.

Az Apple profitja részvényenként 92 cent, azaz 818 millió dollár lett a harmadik negyedévben, 20 centtel magasabb, mint a cég saját előrejelzése. A bevétel 5,41 milliárd dollár lett, 24 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

A június 29-én piacra dobott iPhone sikerének köszönhetően a vásárlókedv minden Apple termék iránt megnőtt. A tárgyidőszak eredményeit azonban nem befolyásolta jelentősen a harmadik negyed utolsó két napjában 270 000 példányban elkelt telefon. A cég egymillió iPhone-t kíván értékesíteni a pénzügyi év végéig, 2008-ban pedig 10 millió telefon eladása a kitűzött cél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés