Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes és rendszeres tájékoztatás az online fenyegetésekről

Dotkom

Ingyenes és rendszeres tájékoztatás az online fenyegetésekről

Megújult a Symantec ThreatCon globális biztonsági riasztási rendszere.

A ThreatCon egy interaktív eszköz, mely a felhasználókat tájékozatja az éppen aktuális internetes fenyegetettségekről. Az ingyenes szolgáltatás gyors és hatékony információval látja el a a felhasználókat a sérülékenységek, fenyegetettségek és támadások elleni védekezési módokról. A felfrissített ThreatCon egy sor új funkciót tartalmaz, amelyek segítségével a felhasználók átfogóbb képet kapnak az elmúlt fenyegetettségekről, csakúgy, mint az aktuálisakról, így személyre szabottabb, részletesebb módon tájékozódhatnak a veszélyekről.

A ThreatCon tartalma a Symantec több szolgáltatásából áll össze, beleértve a Symantec Security Response blogot és a DeepThreat Management System, illetve egyéb iparági forrásokat. Eltérően a hagyományos szolgáltatásoktól, amelyek többnyire spam vagy malware központúak, és csupán az éppen aktuális tevékenységeket térképezik fel, a ThreatCon lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összetett támadások mélyére lássanak, illetve folyamatosan figyelemmel kísérhessék az aktuális fenyegetettségeket összegző, frissített listát, és így elegendő információval rendelkezzenek a jövőbeni támadásokról.

A rendszer bepillantást biztosít az adathalász tevékenységekbe, spyware, adware, spam és egyéb kártékony támadásokba valamint sérülékenységekbe, beleértve a nem Microsoft termékeket érintő sérülékenységeket és nulladik napi támadásokat is. Egy sor különböző opció áll a felhasználók rendelkezésére, hogy megismerjék a teljes fenyegetettségi képet, interakcióba léphetnek az új Attack Explorer eszközzel, illetve figyelemmel kísérhetik a Symantec Threat Watch szolgáltatását. A ThreatCon folyamatosan frissített adatokkal szolgál az utolsó 24 óra globális eseményeiről összehasonlító statisztikákkal, így a különböző eseményeket és támadásokat lebontva is megismerhetik a felhasználók.

Az Attack Explorer a különleges támadásokról nyújt információkat azoknak a felhasználóknak, akik további részletekre is kíváncsiak, és a kiválasztott támadáshoz kapcsolódó minden eseményt annak súlyának megfelelően mutat be, az egyes elemek részleteit is ismertetve. A szolgáltatás abban is segítséget nyújt, hogy a felhasználók átláthassák, mit is tehetnek ezeknek a kockázatoknak a csökkentésére.

A felhasználók navigálhatnak a különböző Threat Watch kategóriák – csaló, malware, sérülékenységi és egyéb biztonsági kockázatok – között, hogy azt a fenyegetettséget követhessék nyomon, amely leginkább érdekli őket. A Symantec Security Response figyeli ezeket a fenyegetettségeket, így az egyéni fenyegetettségi státusz ablak folyamatosan tájékoztatja a felhasználót az éppen folyamatban lévő, legfrissebb internetes fenyegetettségekről.

A részletesebb áttekintést szolgálja a ThreatCon History, mely a ThreatCon előző 30 napra vonatkozó jelzéseit jeleníti meg, illusztrálva a legjelentősebb változásokat a globális fenyegetettségi környezetben. A ThreatCon által jelzett csökkenés alacsonyabb szintű kockázatot jelent a korábbiaknál, míg a jelzés magasabb szintre emelése az általános kockázatok növekedését jelzi a fenyegetettségi környezetben.

A ThreatCon besorolási rendszerének köszönhetően a biztonsági szinteket könnyedén meg lehet különböztetni a kockázati szinthez rendelt színek alapján, például a malware-ek könnyedén felismerhetők a hozzájuk rendelt fenyegetettségi szint alapján.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés