Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több száz új dolgozó jelentkezését várják

Dotkom

Több száz új dolgozó jelentkezését várják

Megkezdték a gépek telepítését a Sanyo Hungary Kft.

dorogi napelemgyárának második üzemcsarnokába. A többnyire Japánból érkezett berendezések próbaüzeme szeptemberben, a folyamatos termelés pedig novemberben indulhat. A 6500 négyzetméteres új üzemcsarnokban több mint ötszázan dolgoznak majd. Nemcsak Dorogon és környékén, hanem az egész ország területén, sőt a Felvidéken és Romániában is toboroznak munkásokat. Az év végén újabb gépsort állítanak munkába, azt követően pedig tovább bővítik a létszámot.

A 2,7 milliárd forintos beruházással felhúzott dorogi napelemgyár első csarnokában – ahol 2005-ben kezdődött meg a termelés – havonta 20 ezer modul készül a világpiac élvonalába sorolt technológiával, maximális tisztaság és állandó hőmérséklet mellett. A második új szolárcsarnokban a teljes kapacitás elérésekor 30-32 ezer elemet gyártanak majd havonta. A fejlesztéssel nem áll le a cég, a jövő évben újabb kapacitásbővítést tervez. Itt lesz a Sanyo-csoport legnagyobb napelemgyártó bázisa. A dorogi üzemből kikerülő gyártmányok zömét Németországban, Spanyolországban és Olaszországban, valamint a skandináv államokban értékesítik. A termelés bővítésével újabb piacok megnyílásával számolnak. Reményeik szerint Magyarországon is nő az érdeklődés.

A Sanyo dorogi üzemében a napelemeken kívül a mobiltelefonokhoz szükséges akkumulátorokat, valamint légkondicionálókat is gyártanak. Az óriásvállalat Dorogon jelenleg – a kölcsönzött munkaerővel együtt – 1500 munkatársat foglalkoztat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés