Connect with us

Lehangoló eredmények, lehangolt előrejelzések a Texas Instrumentstől

Dotkom

Lehangoló eredmények, lehangolt előrejelzések a Texas Instrumentstől

A Texas Instruments Inc. a termékei iránti alacsony kereslet következtében alulmúlta saját elvárásait a második negyedévben, és egyúttal alacsonyabbra is rakta a harmadik negyedévi mércéjét.

A Texas Instruments (TI) a világ vezető mobiltelefonchip gyártójának profitja 614 millió dollárra, azaz részvényenként 42 centre esett vissza a második negyedévben az előző év azonos időszakában regisztrált 739 millió dollárról, illetve 47 centről. A bevételek 3,6 milliárd dollárról 3,42 milliárd dollárra zuhantak, még így is felülmúlva az előző negyedév eredményeit.

A TI eredményei ugyan némiképp alulmúlták a várakozásokat, az igazi meglepetést azonban a cég harmadik negyedévre vonatkozó, lehangoló előrejelzése jelentette. A 3,49-3,79 milliárd dollár közé prognosztizált harmadik negyedbeli bevétel jóval alulmúlja a 3,7 milliárd körüli elemzői előrejelzéseket. Az iSupply technológiai kutatócég legújabb kimutatásai azt mutatják, a TI elvesztette piaci vezető szerepét a mobiltelefon-chip gyártó piacon a rivális Qualcomm-mal szemben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom