Connect with us

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Csatát nyert a Microsoft
Az új-zélandi Automobile Association egyebek mellett kompatibilitási problémákkal és a roadmap hiányával magyarázta, hogy megvált az OpenOffice.

org-tól és helyette Microsoft Office-ra váltott – írja a magyar unixosok vezető portálja, a hup.hu a Computerworldre hivatkozva. A cég közel 500 munkahelyre – beleértve az otthoni használati jogot is – szóló szerződést kötött a Microsofttal.

Vezetőváltások a MontanánálA Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Zrt. új kereskedelmi vezérigazgató-helyettest nevezett ki Takács Gábor személyében – jelentette be a társaság. A 40 éves, közgazdász végzettségű szakember 15 évnyi, multinacionális vállalatnál szerzett széles körű szakmai tapasztalattal és cégvezetői múlttal rendelkezik. Takács Gábor 2006 októberében csatlakozott a Montana csapatához, ahol eddig kereskedelmi vezetői feladatokat látott el; kinevezésével továbbra is folytatni kívánja elődje, Kun Éva által az ezredfordulót követően elindított stratégiai irányvonalat. Kun Éva a jövőben elnöki tanácsadói minőségben támogatja tovább a vállalat növekedését.

Az Oracle megvette a BharosátAz Oracle bejelentette, hogy megállapodást kötött a Bharosa Inc. felvásárlásáról. A Bharosa nagyvállalati szintű, a csalások valós időben történő felderítésére, illetve multifaktoros online-hitelesítésre alkalmas rendszereinek több mint 25 millió felhasználója van. Az Oracle webes egypontos bejelentkezést biztosító és webes hitelesítési megoldásaival kombinálva olyan megoldások hozhatók létre, amelyek – a belső webes egypontos bejelentkezési (SSO) rendszerek hatókörének a külső felhasználói tartományra való kiterjesztésével – a meglévő beruházások értékének megőrzését is szolgálják. Az így létrejövő rendkívül biztonságos, mégis könnyen használható megoldás hatásos védelmet nyújt a mindennapos és gyakran igen sok kárt okozó fenyegetésekkel szemben – olvasható az Oracle közleményében.

IFS: 39 százalékos licencbevétel-növekedésA vállalatirányítási rendszerek egyik vezető vállalata, az IFS kiemelkedő, 39 százalékos licencbevétel-növekedést ért el a második negyedévben. Az iparág egyik legfontosabb mérőszáma az év első hat hónapjára vonatkoztatva 15 százalékos növekedést mutat. Iparági elemzők (Gartner, AMR) a teljes piac 5-10 százalékos növekedését várják 2007-ben. A társaság szerint a kimagasló eredményhez a licencbevételekre összpontosító stratégia mellett hozzájárult az IFS tovább erősödő piaci pozíciója a hadiiparban, a szolgáltatásmenedzsmentben és a projektorientált szektorokban. A karbantartásból és terméktámogatásból származó árbevételek szintén ígéretes növekedést mutatnak – az első hat hónapban 10 százalékkal bővültek –, így részarányuk 28 százalékra növekedett a nettó árbevételhez képes – olvasható a svéd társaság közleményében.Öt megapixel a telefonbanA Samsung bejelentette az első 5 megapixeles kamerával ellátott gsm-telefon megjelenését az európai piacon. A gyártó szerint az SGH-G600 a dizájn, a fényképezés és a mobiltelefon-funkcionalitás csúcsát képviseli. A készülék képes panorámafotót készíteni, beépített ledes vakut és képstabilizátort tartalmaz.

Partnereire talált a ZebraA világ egyik vezető mobil nyomtatási megoldásszolgál-tatója, a Zebra Technologies az egy évvel ezelőtt létrehozott PartnersFirst program taglétszámának jelentős emelkedéséről számolt be. A bővülés nagymértékben az automatikus azonosítás területén kívülről származó új partnerek csatlakozásának köszönhető, mivel az informatikai piac telítettsége miatt a rendszerintegrátorok és a technológiai cégek is új területeket keresnek kínálatuk bővítése érdekében – olvasható a társaság közleményébenSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp